2.000 med i erfa-gruppe for præcisionsjordbrug

Facebookgruppen ’Præcisionsjordbrug’, der for halvandet år siden blev oprettet for at skabe et fælles debatforum mellem landmænd, rådgivere og virksomheder, er vokset til knap 2.000 medlemmer. De hyppigst diskuterede emner i gruppen er ’praktiske erfaringer’, ’tekniske udfordringer’ og ’økonomiske potentialer i tildelingsteknologi til graduering af gødning, planteværn og udsæd’, fortæller Martin Kjeld Pedersen fra FieldSense, der administrerer gruppen.

Det kan dog være svært at komme i gang med den nye teknologi. Et eksempel i erfa-gruppen er fra Lars Albrecht, landmand og planteavlsrådgiver, som i stor stil bruger tildelingsteknologi: »Når man har travlt, skal teknikken ikke drille ret meget, før man gør, som man plejer«. Og landmand Niels Wibholm: »Jeg er på vej, men er der ikke helt endnu. Jeg har såmaskine og gødningsspreder, der kan det - og er ved at bytte min sprøjte til en, der kan det. Jeg har softwaren til at styre det med - og skal bare tage første skridt«.

Ifølge Danmarks Statistik bruger knap hver fjerde landmand præsicionsjordbrug i en eller anden form - godt halvdelen har positive erfaringer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.