Græsfrø er gjort klar til høst

Afgrøderne står godt, og med 17 mm nedbør for en uge siden klarer græsfrø sig frem til høst. Der kan dog komme rust i engrapgræs.

Alle afgrøderne står rigtig godt. Til min overraskelse er der pludselig kommet valmuer og raps i mine ellers rene roemarker. Derfor har jeg været nødt til at radrense på en tredjedel af roerne«, siger Ole Holmenlund.

Han foretog den afsluttende svampesprøjtning mod svampesygdomme i rajgræs i onsdags.

Det eneste frøgræs, der kan kræve sprøjtning, er derfor engrapgræs, hvis der i løbet af den næste uges tid bliver fundet angreb af rust. Der er fundet angreb i engrapgræs hos andre landmænd. Ole Holmenlund har dog ikke fundet angreb af rust i sine marker.

Svampe i spinat

»Jeg har sprøjtet spinaten to gange mod svampesygdomme. Ved den seneste sprøjtning kørte jeg med 0,5 kg Signum pr. hektar og iblandede 140 gram Teppeki pr. hektar mod bladlus«, siger Ole Holmenlund.

Han regner med at sprøjte spinaten yderligere to gange mod svampesygdomme.

Mellem opgaverne i marken bliver lagrene gjort klar til høst. Derudover er der stadig behov for håndlugning af afvigere og fremmede græsser i frøgræsmarkerne, ligesom der skal luges flyvehavre.

Derfor er sommerferien udskudt til efteråret.

Faktaboks

Ole Holmenlund

  • Driver Ny Holmegaard med 220 hektar ved Hårlev på Stevns.
  • Afgrøder: Engrapgræs, rødsvingel, rajgræs, strandsvingel, spinat, sukkerroer, ærter, vinterhvede, maltbyg.
  • JB: 5-7.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.