Hvededag jagter 20 ton pr. hektar

»I år er det vindernes turnering i den traditionsrige Hvedekamp med 10 deltagere. Det betyder, at alle vindere siden 2008 deltager - plus et par stykker til,« fortæller Peter Karlsen fra Sønderjysk Landboforening, som står for Hvededagen på tirsdag 21. juni sammen med LHN og LandbrugsRådgivning Syd.

Der indgår også parceller med strategien fra engelske Tim Lamymann, der flere gange har sat VM-udbytterekord i hvede. Plus en Monsterparcel, der får maks. input af gødning og kemi for at se, hvor højt udbyttet kan blive.

»Deltagerne har givet op til 250 kg N i år og svampesprøjtet tre-fire gange. Monsterparcellen har fået 400 kg N plus en ugentlig svampesprøjtning inkl. mikronæring siden 28. april. »Sidste år gav Monsterparcellen 15 ton/ha. Det blev udregnet til 67 pct. af potentialet på 22,3 ton/ha, så i håb om at nå 100 pct. udbytte i år har vi drypvandet to gange - på JB6,« siger han. Og tilføjer, at Monsterparcellen trods høje udbytter aldrig vinder Hvedekampen, da omkostningerne er for høje. Men den har aldrig set bedre ud, den strutter af velvære i år.

»Jeg tror, det bliver deltagernes sortsvalg, kvælstof- og svampestrategi, der afgør hvedekampen i år.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.