Lav billige ukrudtskort til 4.000 kr

Et kort der viser ukrudtstrykket i marken - hvor er der meget, hvor er der lidt - og alt indimellem. Det er filosofien bag det nye beslutningsstøttesystem WeedMaps fra AgroIntelli, der laver en hurtig og effektiv ukrudtskortlægning med almindeligt farvekamera.

Her loves ikke mere, end der kan holdes. WeedMaps er et enkelt og meget brugervenligt system, der kun viser ukrudtstætheden - ikke forskel på ukrudtsarter eller andet avanceret. Til gengæld lover firmaet en meget billig løsning, som er nem at betjene. Systemet kræver ikke opkobling til traktorcomputer eller andet. Det eneste, man skal gøre, er at montere et WeedCam kamera til 4.100 kr. på traktoren, på bommen e.l., når man er ude at sprøjte eller gødske. Og så downloade den gratis app på sin smartphone eller tablet.

Under kørslen kortlægger WeedMaps markernes varierende ukrudtstryk og gemmer data online. I modsætning til sensorer, der måler klorofylindhold i både ukrudt og afgrøde, genkender og separerer WeedMaps kulturplanten fra ukrudtet. Afgrøderækkerne ses tydeligt som streger på kortet, og kan derfor skelnes fra ukrudtet imellem rækkerne.

»Kortet kan bruges som redskab til at graduere mængden af sprøjtemidler. Til at identificere områder med ukrudtsproblemer. Eller til at se hvilke marker der skal sprøjtes eller renses først, alt efter hvor ukrudtstrykket er størst - f.eks. i perioder med udfordrende vejrforhold,« fortæller Kim Arild Steen fra AgroIntelli.

Med Thorsen-Teknik

AgroIntelli deler stand med Thorsen-Teknik på årets Agromek, og det er der en særlig grund til, fortæller Torben Thomsen fra Thorsen-Teknik.

»Vi har indledt et nyt samarbejde med AgroIntelli, som gerne vil fokusere deres kræfter på at udvikle nye spændende produkter. Vi står derfor for produktion, salg og service af deres salgsklare produkter. Foreløbig alle deres stjernenyheder bortset fra MiniWeed.«

Innovationsfirmaet AgroIntelli har fået i alt 20 stjerner på årets Agromek, bl.a. fire trestjernede nyheder. Det er intet mindre end imponerende.

Faktaboks

WeedMaps

Består af 3 elementer:

  • Et kamera med software, der bestemmer ukrudtstætheden 
  • Et kortlægningsmodul, der kombinerer ukrudtstætheden med en GPS position til et kort
  • Optimeringsmodul, så markers ukrudtstæthed sammenlignes

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.