Nye innovative landbrugsrobotter på vej

Tre firmaer vil udvikle robotter til at så og luge i sukkerroer.

Vi er overbeviste om, at præcisionslandbrug og robotter vil spille en meget vigtig rolle i de udfordringer, der venter os i fremtiden«. Det siger Martin Reisige, der er CEO i den tyske forædlingsvirksomhed Strube, som i deres nye strategi har besluttet at gå efter helt nye metoder i roedyrkningen. De vil kaste sig over præcisionsdyrkning og har netop indgået et nyt samarbejde med den europæiske forskningsvirksomhed Fraunhofer Development og Naïo Technologies, som arbejder med landbrugsrobotter. Formålet er at skabe et mere bæredygtigt landbrug ved hjælp af nye innovative løsninger, fortæller han.

Sukkerroer nyt for Naïo

Naïo Technologies er eksperter i landbrugsrobotter. Nu skal de så ud at prøve kræfter med en ny afgrøde, nemlig sukkerroer.

»Ud fra vores erfaring inden for grøntsager og vin glæder vi os til at bruge vores ekspertise på et helt nyt område. Ved at indgå dette samarbejde med Strube vil vi sammen kunne udvikle en ny mekanisk så- og lugningsrobot til europæiske roer«, forklarer Aymeric Barthes, som er direktør for Naïo Technologies.

Det langvarige samarbejde mellem Fraunhofer og Strube har også båret frugt, da der er blevet udviklet flere systemer inden for forskning i sukkerroer.

»Vi er glade for at kunne bidrage til dette spændende og vigtige forskningsområde med vores ekspertise inden for kognitive sensorer og kunstig intelligens (AI)«, fortæller prof. dr. Randolf Hanke, som er områdeleder hos Fraunhofer.

Faktaboks

De tre firmaer bag:

  • Strube, tysk: Forædler roer, hvede og solsikke. 
www.strube.net/dk
  • Naïo Technologies, fransk: Designer, producerer og markedsfører FarmBot-løsninger.www.naio-technologies.com
  • Fraunhofer: Internationalt forsknings- og udviklingscenter (bl.a. kognitive sensorer og kunstig intelligens). www.iis.fraunhofer.de/erzt

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.