Plov løfter gamle stød og rødder op
Specialplov hiver træstød og rødder op af jorden.

Har juletræerne været angrebet af honningsvamp, eller skal arealet lægges om til landbrug, skal gamle rødder og stød fjernes, før jorden igen kan plantes med juletræer, eller der kan sås landbrugsafgrøder.

»Honningsvamp kan være ret hård ved juletræer. Den sikreste måde at slippe af med svampen er at fjerne de gamle rødder og stubbe, før jorden plantes til igen«, siger skovfoged Kenneth Klausen, Danske Juletræer.

I de senere år er der udviklet og testet forskellig teknik til at fjerne rødder og stød. En af de nyeste er en særlig plov med to buede skær, der arbejder i cirka 40 centimeters dybde. Ploven skærer rødderne over, hvorefter de rystes på to roterende pigvalser, der fjerner så meget jord som muligt, så rødder og stubbe er egnede til fyringsformål.

Billederne er taget hos Georg Hybschmann ved Kolding i en 16 år gammel nordmannsgran-kultur plantet efter rødgran, og hvor der plantes med nobilis.

»Der var ikke honningsvamp i træerne, men jeg har valgt at fjerne rødderne for en sikkerheds skyld«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.