Sukkerroerne har det tørt
Sol og varme har givet gode betingelser for indlejring af sukker i roerne, men roerne har det tørt.

Roerne står fortsat rigtig godt. Den seneste tids tørre og solrige vejr har givet gode betingelser for at tage rene roer op med et forhåbentligt højt sukkerindhold«, siger Frederik Rasmussen.

Han er derfor spændt på, hvordan det går, når han starter på at levere de første roer fra en mark på 15 hektar 9. oktober.

Faktisk skal han tage sine egne roer op. Gennem roe-kampagnen har han nemlig job hos en maskinstation, hvor han kører roeoptager. Når han kører hos sig selv, får han løn for at sidde på optageren, men betaler samme pris som andre landmænd for maskinen, som tager roerne op.

Let såning

Det gode vejr har også givet gode betingelser for at så vinterhvede. Pløjningen og jordbearbejdningen er gået let, og der er god fugt i jorden til at sikre en god og ensartet fremspiring.

»Jeg startede med at så 14. september og blev færdig i torsdags. Jeg har sået knap 90 hektar og mangler kun at så de 15 hektar, som skal sås efter de roer, vi leverer tidligt«, siger Frederik Rasmussen.

Han har pløjet forud for såning af al hveden. På den hvede, som sås efter sukkerroer, nøjes han dog med en dybdeharvning.

Faktaboks

Frederik Rasmussen:

  • Eriksholm v. Maribo, Lolland.
  • Driver 330 ha ren planteavl.
  • Dyrker sukkerroer, spinat, strandsvingel, rødsvingel, vårbyg og vinterhvede.
  • Jordtype: JB 6-7. Jorden pløjes.
  • Udfordring: Roerne på 11,5 ha er ikke bejdset med Gaucho. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.