Tjek vårhveden for angreb af bygfluer

Årets første melding om angreb af bygfluer i to vårhvedemarker ved Lammefjorden blev indberettet til Registreringsnettet midt i juni af VKST. Djursland Landboforening har også meldt om angreb i en vårhvedemark. Og den sidste tid er der kommet rigtig mange meldinger om angreb fra de fleste landsdele.

I marken ved Lammefjorden er der 70 til 80 pct. angrebne planter. I nabomarken er der vårbyg, som ikke er angrebet. I marken på Djursland er der 50 til 75 pct. angrebne planter.

»Undersøg vårhvedemarkerne for angreb nu, så problemets omfang kan vurderes med henblik på evt. bekæmpelse næste år i vårhvede«, anbefaler landskonsulent Ghita C. Nielsen fra Seges. Især sent såede vårhvedemarker kan blive meget skadet af angreb.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.