Vælg strategi mod svampe ud fra sorten - stor forskel i modtagelighed
I næste Magasinet MARK kan du læse alt om svampebekæmpelse i hvede

Der er stor forskel på de dyrkede hvedesorters generelle modtagelighed overfor svampesygdomme. De sundeste sorter er Informer, KWS Extase, Ohio og Elixer. Mens Kvium, Graham, Torp, KWS Lili og Chevignon er middel modtagelige, fortæller landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen fra Seges.

»De øvrige dyrkede hvedesorter er meget modtagelige for gulrust - to sorter skiller sig endda ud for at være ekstrem modtagelige, nemlig Benchmark og LG Mocca. Merudbytterne for svampebekæmpelse i 2019 var højest i de gulrust-modtagelige sorter«, siger hun.

»Sorternes modtagelighed mod meldug varierer også - her er Torp, KWS Scimitar og LG Mocca mest modtagelige for meldug. Brunrust er kun et problem visse år og ofte først sidst i sæsonen - Kvium, Torp og KWS Lili er mest modtagelige for brunrust. Benchmark og Torp er de eneste sorter, der er meget modtagelige for septoria. Alle øvrige sorter har en lavere modtagelighed - Informer og KWS Extase er mindst modtagelige«.

Ekspertråd: Kom godt fra start med din svampebehandling i hvede Mark 1. februar · 08:00

Arealet med meget gulrustmodtagelige sorter udgjorde sidste år 60 pct. af det dyrkede hvedeareal. I år udgør det heldigvis kun ca. 30 pct. af arealet.

Læs mere om strategier og bekæmpelse af svampe i hvede i Magasinet MARK 4, der udkommer på tirsdag.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.