Vi mangler at så 100 hektar hvede efter græsfrø - og tage kartoflerne op

»Vi kan snart se en ende på sæsonen. Det bliver rart med mere ro og tid til familien«.

Vi mangler at så 100 hektar hvede efter frøgræs. Det lokale biogas tager slæt på det i dag, så vi kan få pløjet og sået snarest muligt«, fortalte Johan Schütte fra Eskjær i onsdags.

300 hektar vintersæd er allerede tilsået, heraf 200 hektar hvede og 80 hektar vinterbyg. Og for 14 dage siden blev de færdige med at så 55 hektar alm. rajgræs i renbestand til frø, som de har kontrakt på.

»Det var lige sent nok, og det er ikke kommet op endnu. Men såbedet var OK, så det skal nok gå. Det er under alle omstændigheder bedre end alternativet«, siger han.

Også 105 ha raps (Hitaly og DK Expansion) kom i jorden temmelig sent pga. det våde vejr. Det sidste 1. september.

»Vi har sået hybridvinterbyggen SY Galileoo ud og nogle ukendte sorter til hybridfremavl. I hvede har vi valgt sorterne Informer, Kvium og Ohio«, siger Johan Schütte.

Kartofler tages nu op

Eskjær startede med at levere de første 2.500 hkg kartofler i sidste uge med et stivelsesindhold på 20 pct.

»Det tegner godt. Det første udbytte lå på ca. 60 ton pr. ha. Vi havde kun budgetteret med 55 ton. Og kartoflerne er stadig grønne og gror og samler stivelse. Så vi håber det stiger«.

Først skal de dog i mål med optagningen, og der er allerede pletter med vand på markerne, så de håber på mere tørvejr.

»Vi er godt hjulpet af Risgården Maskinstation, som tager kartoflerne op for os. De er virkelig kompetente og professionelle. Vi kører fra med vogn og lægger kartoflerne i en bunke, hvorfra de hentes af vognmanden og køres videre til Karup«.

Faktaboks

Udfordring her & Nu

  1. Ukrudt: Standardløsningen er DFF på sort jord lige efter såning - og Boxer, når sprøjtesporene kan ses. Dosis afhænger af ukrudtsproblemets omfang. Med rajgræsfrø i sædskiftet er der fokus på græsukrudt.
  2. Halm: »Vi fik den sidste halm ind i onsdags og håber på 2.000 bigballer i alt. Det er mindre end forventet. Regnen har kostet udbytte og kvalitet. Det dårligste går til halmfyret og det bedste til eksport«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.