»Man skal finde roen og lukke alt andet ude«
Mental træning og en perfekt plov. Søren Korsgaard har forudsætningerne i orden forud for sit 11. VM i konkurrencepløjning. Podieplads er målet.

Jeg har trænet en del i foråret. Dog ikke så meget som i de fleste andre år. Alligevel føler jeg mig mere klar end nogensinde. Udstyret er 100 pct., som jeg vil have det, og jeg kan ikke komme i tanke om noget, jeg vil ændre«.

Ordene kommer fra Søren Korsgaard, der med et utal af danske konkurrencer og 10 verdensmesterskaber i ryggen er en særdels erfaren herre i gamet. Om kort tid drager han til Minnesota, USA, for at forsvare de danske farver ved VM i konkurrencepløjning. Han selv stiller op i klassen for vendepløjere, pløjekollegaen Martin Lindberg i klassen for standardpløjere.

Udstyr over Atlanten

Fredag i sidste uge blev de to pløjeres udstyr pakket og sendt af sted mod USA. En bekostelig affære, men som Søren Korsgaard udtrykker det:

»En Formel 1-kører ville jo heller ikke låne en andens bil til at køre løb med«.

Vores udgifter til at deltage i dette VM beløber sig til omkring 200.000 kroner. Heraf går en større del af beløbet til at fragte vores traktorer og plove til USA. Vi har fået fantastisk hjælp fra bl.a. Nordisk Dæk, og uden sponsorerer var det ikke muligt for os«, siger en taknemmelig Søren Korsgaard.

Han og Martin Lindberg er blevet garanteret, at materiellet er i USA 19. august. De selv kommer to dage senere - en uge før det officielle program begynder.

»Vi kommer tidligere, fordi vi så har mulighed for at lave det, man kalder uofficiel træning. Vi har fundet noget jord, som vi kan køre på, inden de fire dage med officiel træning forud for de to konkurrencedage«, forklarer Søren Korsgaard.

Mental træning er vigtig

Det seneste års tid har han arbejdet meget med sig selv - bl.a. med hjælp fra en personlig coach.

»Jeg har fundet ud af, at den mentale træning er vigtig - lige så vigtig som den praktiske pløjning. Det handler om at finde roen og lukke alt andet ude, så man ikke går i panik og laver dumme fejl, fordi man er presset. Den egenskab skal man have for at kunne komme helt til tops«, siger Korsgaard.

Og han deltager ikke for sjov. Målet er at komme på podiet i den samlede stilling.

»Jeg mener, at jeg har forudsætningerne for det i år. Men der skal stadig held til, så nu må vi se«.

Faktaboks

Pløjedybde bliver største udfordring

  • Jorden er altid en udfordring under et VM, fordi den ofte er anderledes end det, man er vant til. Men til VM i Minnesota har Søren Korsgaard og Martin Lindberg en ekstra udfordring:
  • »Normalt er pløjedybden 20-22 cm. Men fordi muldlaget er så tyndt, skal vi til VM kun pløje i 15-19 cm. Vi har naturligvis trænet i den dybde, og vi har tilpasset skær og muldplader efter det, men det er fortsat en udfordring«, siger Korsgaard.
  • Til at hjælpe sig får de to pløjere Hardy Andersen med som træner. Han er mangeårig konkurrencepløjer og har tidligere selv deltaget ved DM- og VM-konkurrencer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.