»Nu er det slut med at diskriminere de små«
Med T5 Auto Command er det slut med at give afkald på god komfort og betjening på grund af traktorens størrelse.

Med sine 110 til 140 hestekræfter ligger New Hollands nye T5 Auto Command fortsat som en af de små traktorer til landbruget.

Men mens serien tidligere også har haltet efter de større traktorer udstyrsmæssigt, er det i den grad ændret på T5 Auto Command. På nær ganske få ting er det som at stige ind i en stor T7 eller T8, for T5 Auto Command har lånt masser af velkendt teknologi fra resten af New Hollands blå traktorer.

Masser af udstyr

I T5 universet sælger New Holland fortsat sin T5 Electro Command variant. Den har været på markedet en del år med sin semipowershift transmission og har ikke samme niveau af udstyr som T5 Auto Command.

Sidstnævnte, som blev lanceret i begyndelsen af 2019, låner nemlig kabinen fra den større T6. Det gælder også interiøret, hvor New Holland-chauffører lynhurtig vil genkende Intelliview IV-terminalen, kørehåndtaget og Sidewinder II-armlænet, der går igen på stort set alle traktorer fra T6-serien og op - og nu også fra T5.

Kabinen er dejlig stor i forhold til traktorens størrelse, og døren er stor og åbner langt op, så der er godt med plads til at stige op i kabinen. Dog er trapperne lidt smallere end den større T6.

Langt hen ad vejen fungerer T5 som en hvilken som helst anden traktor fra New Holland, og det synes jeg er ganske positivt, eftersom man sagtens kan komme ud for at skulle køre mange timer i en lille traktor og have brug for avanceret teknik til at gøre hverdagen lettere med.

Tag for eksempel grøntsagsproducenter, vej- og parkafdelinger i kommuner og mindre landbrug, der har brug for en allround-traktor til at klare alle opgaverne.

På det punkt har ’de små’ været diskrimineret indtil nu.

Let at køre

T5 har en række forcer. Dels er den nem at sætte sig op i og køre. Dels byder den på mange muligheder for chaufføren.

I princippet er det bare at dreje nøglen og træde på pedalen, men det er for eksempel samtidig lynhurtigt at lægge op til tre programmerede kørehastigheder ind - og lige så hurtigt at ændre i dem via rullehjulet på kørehåndtaget. På det punkt er traktoren meget intuitiv.

Lidt anderledes ser det ud for Intellivew-terminalen. Den har ganske vist rigtig mange funktioner, men den er væsentlig mere kompleks i sin menustruktur, og det kræver tilvænning og jævnlig brug for at navigere hurtigt rundt i den.

Som noget nyt kan du også bestille T5 Auto Command forberedt for autostyring direkte fra fabrikken. Også her har man tidligere måttet op i den større T6.

Ok med fire furer

Vi kører med en firefuret plov efter traktoren, og den formår snildt at trække den med 8,0 kilometer i timen. At traktoren har trinløs transmission, er en god oplevelse. Faktisk virker transmission og mængden af udstyr mere overvældende på grund af traktorens størrelse - modsat store traktorer, hvor man forventer, at alle krydser er sat i udstyrslisten.

Det er en fornøjelse at have samme komfort som i en stor traktor, selv om man kun har brug for godt 100 hestekræfter og en firefuret plov.

Når jeg vender ploven rundt i forageren, bliver jeg mindet om størrelsen. Det er kun lige, at traktoren har løftehøjde nok til at vende ploven rundt. Omvendt er T5 smidig og manøvredygtig på grund af sin størrelse. Der er fordele og ulemper ved alt, men New Holland T5.120 Auto Command er bestemt ikke noget dårligt valg i denne effektklasse.

Faktaboks

5 egenskaber, der er værd at lægge mærke til på T5:

 • Stor kabine: Med kabinen fra den større T6 er der god plads og en stor dør, som åbner langt op.
 • Betjening: T5 Auto Command er stort set den samme traktor betjeningsmæssigt som de større T6, T7, T8 og T9.
 • Funktioner: Traktoren byder på mange avancerede funktioner. Nogle er meget intuitive, mens terminalen er kompleks.
 • Powershift: I 2020 får T5 AC selskab af en Dynamic Command-variant. 
 • GPS: T5 kan leveres med autostyring.

 

Specifikationer 
New Holland T5.120 AC:

 • Motor: FPT NEF 4 cyl. 4,5 l. Stage V.
 • Effekt: 110 hk nom. (120 hk. maks.).
 • Transmission: CNH trinløs transmission m. to gearområder. 40 km/t. v. 1.600 o/min.
 • Hydraulik: 108 l/min. 5.5 ton løftekraft lift.
 • Dimensioner: 2,49 m akselafstand, 4,62 m venderadius, 4,17 m længde.
 • Vægt: 5,55 ton (egen.), 8,8 ton till. totalv.
 • Pris traktor m. udst.: 842.200 kr. eks. moms.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.