Ét samlet Viborg-mærke forventes at gøre Samson til milliardvirksomhed

Samsons produktprogram kommer ikke til at indeholde nytilkøbte Gømas produkter - med nogle undtagelser.

En lille eksklusiv skare er lige ved at gøre sig en handel, hvor deres splinternye maskine samtidig bliver til en slags rullende museumsgenstand.

De bliver nemlig sidste kunder til en gyllevogn med kaldenavnet GG og mærket Gøma på siden.

Allerede placerede ordrer og udestående tilbud bliver produceret færdig, og så er det det. Gøma som dansk gyllevognsmærke bliver en parentes fra 2017 til 2021 i Samsons store udviklingshistorie.

For adm. direktør Lars Henriksen er det helt logisk, at man ikke kommer til at køre to danske gyllevognsbrands videre i den netop udvidede Samson-koncern.

»Det giver simpelthen ikke mening, når forskellene ikke er større. Man kan vende det om og spørge, hvorfor de takker ja til os. Det koster mange penge at lave en ny generation gyllevogne med alle de omkostninger, der er til udvikling, EU-typegodkendelse med mere sammenholdt med den realistiske volumen«, siger han.

Gømas organisation fortsætter som en del af Samson Agrolize og bliver dermed en kernesten i Samsons egen maskinhandlerdel.

Produktionen af Gømas slamsugere fortsætter dog under Samsons eget brand, og så vil udvalgte tilbehør som fronttanke og nedfældere komme med over i Samsons produktprogram.

Fokus på det efter maskinen

På det seneste har Samson opdateret sit produktprogam med en ny generation PG gyllevogne med efternavnet ’II’, en ny nedfælder og en opdateret serie gyllevogne for sit franske mærke Pichon, der primært henvender sig til mindre ’gårdvogne’ rundt omkring i Europa.

Lars Henriksen kalder den side af sagen på plads. Produktudviklingen fokuserer i øjeblikket på de redskaber, der skal fintune tildelingen af naturgødning på markerne.

»Det er helt klart redskabssiden, vi har fokus på«, slår han fast, uden at han dog vil konkretisere, hvad Samsons udviklingsfolk er på vej med.

I 2019 blev samme folk hædret, som det kun er meget få i den globale industri forundt, da de vandt en sølvmedalje ved Agritechnica for en såkaldt NPK-sensor, der live kan måle næringstofsindholdet i en gyllevogn.

Opfindelsen er ikke endelig klar til markedet endnu - og bliver det kun, hvis der kommer regler i diverse lande, der understøtter behovet, siger Lars Henriksen.

Udviklingsfolkene arbejder lige nu på at blive nomineret igen - en proces, der netop foregår her i efteråret op til næste års stormesse i Tyskland, hvor Samson er tilbage igen på messedagene i slutningen af februar.

Mod milliarden

For nylig var Samson på plads med deres hidtil bedste regnskab. Omsætningen rundede for første gang 750 mio. kr., og bundlinjen fulgte med.

Forude sigter man nu mod en ny milepæl.

»Gøma lukkede deres regnskab på den anden side af 200 mio. kr., og selv om man ikke får det hele med, skulle det undre mig, hvis vi ikke lander omkring mia. kr. i det nye regnskab«, siger han.

Balancen blev også lidt tungere det forgangne år. Når Lars Henriksen kigger tilbage på coronaens første tid, er han godt tilfreds med, hvor man står nu.

»Vi skulle vælge mellem at fortsætte med at producere efter forecast og købe normalt ind - eller trække os tilbage. Vi valgte at købe ind, så vi havde dele på lager, og det har været en fordel for os«, siger han.

Faktaboks

Samson Group

  • Omsatte for ca. 750 mio. kr. i 2020/21.
  • Har fabrikker i Danmark, Frankrig og Polen.
  • Har rundet 500 ansatte i 2020/21.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.