4 danske ting redaktionschefen skal se på Agritechnica

Samsons store grej og nye sugearm

Jeg elsker at købe dansk smør og bacon, når jeg er ude i verden. Og sådan er det også på Agritechnica… den store nyhedsstrøm skal iagttages med nationale briller. Og denne gang er der endnu flere danske udstillere. Blandt de mindst 55 danske udstillere skal jeg bl.a. forbi Samson Agro. Deres store gyllevogne er altid noget, som fylder godt og imponerer i en messehal i Hannover, og her er jeg ikke meget anderledes. Men ud over PG-vognene skal jeg også se nærmere på deres nye frontmonterede sugearm, som går under navnet FAP(Front Arm Pump) og bruges til at fylde gyllevognen direkte fra lastbil eller tank. Hal 23/A35

Tilbage med Agrointelli til fremtiden

Fremtidens maskiner har fascineret mig lige siden den første Tilbage til Fremtiden-film. En af efterårets spændende nyheder har været en dansk traktorrobot, som Århus-virksomheden Agrointelli stod bag. Virksomheden er også med i Hannover, og her er det jo oplagt at se nærmere på teknologien og høre, hvordan deres knowhow tages imod, når gæster og mulige samarbejdspartere fra hele verden kommer forbi standen i hal 17/B22.

Hardis gigant - bred som en fodboldbane   

Det kan godt være, at Hardi er franskejet, men fabrikken ligger jo i Nr. Alslev, og store sprøjter og fantastisk brede bomme har altid en særlig appel.

Hardi tager fra det australske marked giganten Hardi Rubicon 9.000 med. Den har en bredde på bommen på hele 48 meter, og står på spring til at køre på store vidder i Østeuropa, hvor en sprøjtekapacitet på op til 170 ha/timen kan komme til sin ret, når den kører afsted med op til 35 km/t. Som navnet antyder klarer tanken 9.000 liter. Hal 9/B15.

Dal-Bo tromler 9,2 meter majsstubbe

Dal-Bo kalder selv deres nye knivtromle MaxiCut920 for deres nok vigtigste nyhed på Agritechnica. Den har en ekstra sektion med bølgediske og meldes at kunne tage 9,2 m høje majsstubbe ned på èn overkørsel og knuse/neddele stubbene let opblandet med jord. Når jeg alligevel er der, så skal jeg jo også se tromlen, som går under det passende navn MegaRoll. Hal 12/A41.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.