50 kilowatt i Fendts første batteri-traktor

Fendt tager skridtet videre fra sin X-model til den første traktor, der alene drives af et batteri.

600 kg. Så meget vejer det batteri, der sidder forrest på Fendts første 100 pct. batteridrevne traktor. Navnet er Fendt e100 Vario, og traktoren stammer i princippet fra 200-serien - blot med den ret så store forskel, at dieselmotoren mangler.

Batteriet giver traktoren en arbejdstid på fire-fem timer ved normalt markarbejde, før den igen skal vende hjem og lades op. Ifølge Fendt er der to gode grunde til at starte i det lille segment.

»En traktor i den effektklasse er typisk ikke en model, der tilbringer 12 timer i marken hver dag. Den er mere allround-traktoren i både landbruget, hos kommuner og i gartnerier«, fortæller Roland Schmidt fra Fendt.

»Den anden grund handler om vægt. Skulle vi lave vores Fendt 1000-serie batteridrevet med sin nuværende effekt, ville vi skulle slæbe en vogn efter den med et 50 ton tungt batteri - for slet ikke at tale om prisen«, tilføjer Roland Schmidt, der sagtens kan se større traktorer på batteridrift, så snart teknologien når længere i sin udvikling, og priserne går ned på komponenterne.

Fendt har i forvejen Fendt 700 X, der er en traditionel traktor med dieselmotor, men har desuden en generator, der er i stand til at drive redskaber efter sig via elektricitet.

Fendt e100 driver også sine redskaber elektronisk, men har fortsat hydraulik- og pto-udtag.

Fendt e100 er planlagt til at gå i produktion i løbet af 2018.

Faktaboks

Fakta om Fendt e100

  • Konstrueret over en Fendt 200-serie.
  • Yder 50 kW fra et 600 kg tungt batteri. Kan kortvarigt yde 150 kW til redskaber.
  • Kan køre 4-5 timer pr. opladning ved markarbejde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.