Af med hatten ved fyraftenstid
Flere traktormærker og GPS-producenter arbejder på bedre sikring af GPS-enheden i fremtiden.

Både John Deere og Massey Fergusons integrerer nu helt eller delvist GPS og kontrolenhed i selve traktorkabinen eller bruger nye låsesystemer, så man lidt forenklet sagt er nødt til at stjæle hele kabinen for at få GPSen med. Det gælder for John Deeres nye serier fra i år og for Massey Fergusons 8S, men vil brede sig til flere modeller og mærker i den kommende tid.

CNH arbejder på en fremtidig løsning, hvor en stjålen GPS simpelthen kan slukkes fra centralt hold.

Indtil da er der ikke så meget andet at gøre end at afmontere ’hatten’ ved fyraftenstid og opbevare den et sikkert sted, hvis ikke hele maskinen kan parkeres i sikkerhed.

I øjeblikket er det kun John Deere, der efter en softwareopdatering kan tilbyde en lås af ældre GPS-enheder med en pinkode. Det har vist sig at være en effektiv tyverisikring, men har desværre i nogen grad flyttet problemet til andre mærker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.