Agco investerer massivt i MF: Køber helt område til fabrik
Agco vil gøre fabrikkerne i Beauvais, Frankrig, til globalt hovedsæde for MF. Foreløbig er 300 mio. euro investeret, og nu følger købet af et 16 ha stort område.

Agco har store planer for Massey Ferguson i Beauvais, Frankrig.

Onsdag i sidste uge deltog LandbrugsAvisen i åbningen af et helt nyt lager- og distributionscenter på 30.000 kvadratmeter. Det ligger blot 500 meter fra den nærmeste af Massey Fergusons i alt tre fabrikker i Beauvais.

Men i samme forbindelse offentliggjorde Thierry Lhotte, vicepræsident og administrerende direktør for Massey Ferguson i Europa og Mellemøsten, at MF har købt et område på hele 16 ha til yderligere udvidelse af faciliteterne.

Det kommer oven i de 300 mio. euro, som Agco, der ejer Massey Ferguson, allerede har investeret i Beauvais i løbet af de seneste seks år.

Men pengepungen er langt fra tom, og der ligger adskillige mio. euro klar til at fuldføre den ekspansionsplan, som Agco har sat i gang, og som skal gøre Beauvais til omdrejningspunktet for MF.

»Vi har i sinde at gøre Beauvais til det globale hovedkontor for Massey Ferguson som brand«, fastslår Martin Richenhagen, administrerende direktør og bestyrelsesformand hos Agco.

Samlet område på 54 ha

Det nyindkøbte område, der så sent som til oktober 2018 var ejet af en isfabrik, spiller en væsentlig rolle i planerne for MF i Beauvais. De 16 ha ligger nemlig lige midt mellem de resterende fabrikker og vil derfor samle alle Massey Fergusons aktiviteter i ét stort sammenhængende område på i alt 54 ha.

Det giver mulighed for at øge produktionen, hvilket Massey Ferguson satser hårdt på, og det giver mulighed for at samle nogle af de aktiviteter i MF, som i dag ikke ligger klods op ad fabrikken.

»Fra 2020-2023 kommer vi til at lancere intet mindre end 14 nye traktorserier. Takket være den ekstra plads kan vi nu trække hele denne udvikling ind til fabrikken i Beauvais«, fortæller Thierry Lhotte og fortsætter:

»Den ekstra plads gør også, at vi uden problemer kan øge produktion til 18.000 enheder om året, hvilket er vores mål i løbet af tre år«.

Til sammenligning producerede Massey Ferguson Beauvais sidste år 13.472 enheder. Estimatet for 2019 er indtil videre 14.166 enheder.

I 2020 kan traktorfabrikken i Beauvais i øvrigt fejre 60 års jubilæum - siden 1994 med Agco som ejere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.