Agcos nye stortærsker færdig med dansk høst
Demo-tur i danske marker var en succes, lyder det fra maskinforretningerne fra Lolland til Nordjylland.

Den er sort. Smal i kroppen, men med et ordentligt gab i fronten på 40 fod.

Et af høstens nye syn på danske marker i år har været Agcos nye stortærsker Ideal. Topmodellen 9T med bælter, 647 hk MAN motor og markedets største korntank på 17.100 liter har netop afsluttet rundturen med onsdagens demodag nord for Hjallerup.

Fra Agco Danmark og maskinforretningerne er der begejstring over fremmødet i markedet. Hos Hjallerup Maskinforretning har maskinen rykket i marken fire forskellige steder fra Auning på Djursland til Hørring i nord.

»Vi har nok haft en 75-100 mand forbi hver gang, vi har kørt«, fortæller sælger for høstmaskiner Jørgen Nødbak. Interessen for maskinens rotorsystem og soldkasse er stor. Det visuelle med en stor korntank og tømning af tanken vækker også stor interesse.

»Det er dér, hvor vi ser den største wauv-effekt. Folk skal lige se, hvor stor tanken egentlig er, og hvor hurtigt den tømmer tanken«, siger han.

Får I solgt nogle maskiner?

»Ja, det tror jeg. Der er ingen, som køber en mejetærsker på en demodag, men interessen er der, og den imponerer«, siger Jørgen Nødbak.

I de seneste uger har i alt seks maskiner nået at køre i et bælte fra Lolland, Falster og Sydsjælland over Fyn, Midt- og Østjylland og til slut i nordjyske.

På Lolland er direktør Anders Mikkelsen fra Karl Mertz meget optimistisk, når det gælder salget af mejetærskere i de kommende år.

»De her maskiner appellerer selvfølgelig til de helt store bedrifter. Og der har andre mærker siddet tungt på det. Vi satser på, at vi kan komme tilbage i markedet, og er klar over, at det tager noget tid. Men vi er fortrøstningsfulde«, siger han.

Agco Danmarks produktmanager på høstsiden, Martin D. Jensen, forventer også, at den stille og roligt bider sig ind på markedeet.

»Den her maskine skal være på markedet de næste 20 til 30 år, så vi tager den professionelle vinkel på det. Vi er ikke interesserede i at fylde markedet med en masse maskiner, hvis vi ikke kan følge med på andre parametre som service og reservedele«.

Faktaboks

Ideal tærskeren 

  • Fås både som Fendt og MF. 
  • Tre modeller op til 647 hk. 
  • Kan leveres med 40 fods skærebord. 
  • Forventes solgt til 2019-høsten. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.