Bednar med nyt også til mindre brug

Bednar, der er kendt for store redskaber og ikke mindst harver med høj kapacitet, svigter i 2022-sæsonen ikke de store brug, men har samtidig nyt til mindre bedrifter.

Det, vi kan glæde os over i det nye program fra Bednar, er, at vi nu har muligheder såsom Swifterdisc Mega med stor kapacitet til både de allerstørste landbrug og maskinstationer til måske en Versatill Light til den mindre bondemand«.

Sådan lyder det netop nu fra salgs- og produktchef hos Danish Agro Machinery, Niels Kristian Andersen, efter at den tjekkiske producent Bednar tidligere på ugen offentliggjorde nyhederne til 2022-sæsonen, hvor man først og fremmest udvider den populære Swifterdisc XO tallerkenharve-serie, mens man tager hånd om de mindre landbrug med nye, lette universalharver, Versatill.

Swifterdisc tallerkenharver kan fås med arbejdsbredder fra 3 til 18,4 meter, og i år har Bednar udvidet med nye modeller med tilnavnet XO Profi med en arbejdsbredde på 6 og 7,25 m.

»De har fået en ny rammekonstruktion med større afstand mellem sektionerne, som giver bedre gennemgang uden risiko for tilstopning. De er velegnede til bearbejdning af store mængder organisk materiale«, siger Niels Kristian Andersen.

Konstruktionen er den samme som på de kraftige stubharver i Atlas AU Profi serien. Man har beholdt det integrerede akselkoncept med to rækker bagmonterede pakkervalser. Tallerkensektionen er udlagt i ‘X’-form. Det forhindrer sidelæns bevægelser af maskinen, så harven præcist følger traktorens spor.

Lette Versatill

Tjekkerne fornyer også Versatill serien næste år. Der er tre liftmodeller med arbejdsbredde fra 4,05 til 5,85 m under betegnelsen Versatill VN L og den halvbugserede Versatill VO L serie med arbejdsbredde på 6 og 7,5 meter. Det er universalharver, der er velegnede til overfladisk stubharvning efter høsten, såbedsharvning og hurtig behandling af afgrøderester i form af mekanisk eliminering af uønskede frø, ukrudt og efterafgrøde.

De tre nye liftmodeller henvender sig til mindre landbrug. Standardudstyret på de enkelte VN L modeller omfatter standard-tænder med fjederbeskyttelse. Tænderne er velegnede til lettere jordtyper og såbedsharvning.

De halvbugserede Versatill VO L modeller har fem rækker. Høj rammefrihøjde i kombination med 17 cm mellemrum mellem tænderne giver fin jordbearbejdning selv ved store mængder afgrøderester.

Faktaboks

I korte træk

  • Swifterdisc tallerkenharver fra 3 til 18,4 meter. Dertil nye modeller, XO Profi med en bredde på 6 og 7,25 m.
  • Versatill VN L til liften med bredde fra 4,05 til 5,85 m og den halvbugserede Versatill VO L på 6 og 7,5 meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.