Brug gummi, når det skal være ekstra blidt

Kuhn tilbyder nu gummivalser som skånsomt og effektivt alternativ til bladrige afgrøder.

Med rundt på sin landsdækkende demonstration af udvalgte modeller af Kuhns græsgrej havde Maskinhandler Indkøbsringen (MI) et interessant alternativ til den velkendte crimper med plastfingre, som langt de fleste skårlæggere kører med som den foretrukne stængelbryder.

Det var en frontskårlægger monteret med gummivalser i knivbjælkens fulde arbejdsbredde.

Muligheden for gummivalser eksisterer også på de sidemonterede skårlæggere til bagerste lift på traktoren, men endnu ikke på tripelkombinationerne.

Træk på begge ruller

Løsningen er ca. 10 procent dyrere end crimperen med plastfingre og bør ifølge MIs produktspecialist Christian Kyhn især overvejes der, hvor der køres meget i lucerne, havre, kløverrige græsblandinger samt andre afgrøder med behov for en mere skånsom behandling for at passe på bladene.

Dog kan gummevalser også være oplagte, nå der laves hø af gennemskredne og derfor stivstråede græsser. Her sikrer gummivalsernes grove mønster en mere sikker og regelmæssig stængelbrydning og derfor også en ensartet hurtig forvejring.

For landmænd, som førhen har kørt med gummivalser som crimper og kan huske, at valserne godt kunne overfyldes og blokere, er der godt nyt fra Kuhn, idet der dels er kædetræk på begge valser, dels er enkle justeringsmuligheder med let adgang til at justere, hvor hårdt valserne skal gå til afgrøden.

Derudover kan valserne give sig.

Faktaboks

Fordel i kløver og hø

  • Gummivalser er mere skånsomme, når der skårlægges bladrige afgrøder.
  • Men også, når der laves decideret hø, kan gummivalser have deres berettigelse, fordi de sikrer en ensartet og regelmæssig stængelbrydning af de ret stive plantestængler i fuldt gennemskredet græs.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.