Danfoss leverer for mia. til landbruget
Hos Danfoss har de en afdeling, der prøver at kigge 5-10 år frem i tiden på landbrugsmaskinerne - og leverer komponenter for milliarder til landbrugets maskiner.

15,82 mia. i dansk klingende mønt. Så meget omsatte Danfoss for i 2018 alene i den del, som leverer komponenter og elektronik til landbrugs- og entreprenørsektoren.

Området Power Solutions voksede sidste år med hele 16 pct., hvilket vidner om et stort potentiale hos virksomheden med hovedsæde i Nordborg på Als.

Lever skjult for slutbrugere

Power Solutions fremstiller for eksempel hydrostatiske pumper, hydrauliske ventiler, styreorbitroler samt elektriske motorer til OEM-producenter af landbrugs-, skov- og entreprenørmaskiner.

Alligevel er navnet Danfoss nærmest ikke-eksisterende ude hos slutbrugerne selv i Danmark, med mindre man taler om termostater til radiatorer.

»Vi må indrømme, at ganske få landmænd egentlig ved, hvor meget Danfoss producerer til landbrugsmaskinbranchen. Det skyldes i høj grad, at vi jo leverer komponenterne til dem, som fremstiller maskinerne. Så hvis man som slutbruger ikke ’kigger under hjelmen’, eller er særlig teknisk interesseret, vil man aldrig opdage Danfoss«, fortæller Thomas Langer, udviklingsansvarlig for landbrugssegmentet hos Danfoss.

Satser proaktivt i udvikling

Det mærker Thomas Langer på rekrutteringsfronten, hvor det er svært at finde folk med landbrugsfaglig baggrund til udviklingsafdelingen hos Danfoss. Et problem, erkender han.

»Tidligere var vi en virksomhed, som solgte komponenter til vores kunder. Vi udviklede nye komponenter i takt med nye efterspørgsler og nye produkter«.

»I dag er vi langt mere proaktiv på markedet og udvikler i højere grad færdige løsninger, som vi kan sælge til flere af vores kunder, så de ikke selv skal til at opfinde koncepterne. Men det kræver landbrugsfaglig indsigt at vide, hvad der er de rigtige løsninger til landmandmændene seks-syv år ud i fremtiden«, siger Thomas Langer, der selv er opvokset på en maskinstation og er uddannet maskiningeniør.

Integreret i traktoren

En af de kommende løsninger fra Danfoss er et færdigt koncept til frontlæssere og andre læssemaskiner - en slags læsserautomatik. Danfoss leverer ventiler, software, joystick og sågar terminal, hvis der skulle være behov for det.

»Vi har i forvejen mikro-controllere i vores ventiler, så med hjælp fra dem er vi i stand til at lave software med en lang række funktioner som eksempelvis skovlaffjedring, rystefunktioner, forud-definerede løftehøjder og skovlvinkler,« forklarer Thomas Langer.

»Vi kan indbygge løsningerne internt i traktorens hydrauliske styring, så hvis man som landmand efterfølgende vil købe en frontlæsser, er alle funktionerne til rådighed med det samme. Vi kan i princippet gøre det samme på læssemaskiner og sælge til en bred skare af kunder i stedet for at de selv udvikler deres specifikke løsninger«, uddyber han.

Og flere løsninger er på vej.

»Vi kører med en fem- og 10-årig horisont. Så der er naturligvis mange ting igang her. Men vi tror på, at egenudvikling er den rette vej at gå for at forblive attraktive i fremtiden«, understreger Thomas Langer.

Faktaboks

Danfoss i tal:

  • Danfoss beskæftiger totalt 27.795 medarbejdere.
  • Der er produktion på 71 fabrikker fordelt i hele verden.
  • Koncernen omsatte sidste år for 45,5 mia. kr.
  • Danfoss Power Solutions står for en god tredjedel af salget. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.