Danmarks bedste til landbrugs- maskiner er EUX’er
Daniel Højbjerg kan fremover kalde sig den bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling i Danmark.

En baggrund som EUX-elev, hvor man rent faktisk har lidt mindre tid på lærepladsen, er, hvad vinderen af Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker mødte op til konkurrencen med. Ikke desto mindre vandt Daniel Højbjerg sidste weekend DBL 2019.

»Det er spændende, at en EUX-elev vinder konkurrencen«, konstaterer koordinator og faglærer på Erhvervsskolerne i Aars, Heine Riemandsgaard Jensen.

»EUX-eleverne har jo en række andre fag sammen med det, de lærer om maskiner«, tilføjer han.

Svære fejl og tidspres

Alle fire finalister skulle igennem fire opgaver med blot to timer pr. opgave. Det satte deltagerne under pres gennem alle opgaverne.

En ekstremt svær el-fejl i en Deutz-Fahr var en af de ting, der voldte de fire konkurrenter de største udfordringer. Men undervejs skulle de også justere oliemængden og karburatoren på en kædesav. Og sådan en var der ingen, der havde set på deres læreplads.

»Men jeg har arbejdet lidt med det i fritiden«, grinede Daniel Højbjerg.

»For os har det været vigtigt at gøre konkurrencen så alsidig som mulig«, siger Heine Riemandsgaard Jensen.

Derfor var der undervejs et fordæk, der skulle lappes, og et styretøj, der skulle justeres, som supplement til de seriøse elektroniske fejl, der også skulle arbejdes med.

»Vi vil gerne vise, at faget ikke kun er indviklet elektronisk fejlfinding«, fortsætter han.

Heine Riemandsgaard Jensen bed under konkurrencen også mærke i en anden ting.

De havde det sjovt

»Det var tydeligt at mærke, at deltagerne havde det sjovt sammen. Jeg ved, at et par stykker kendte hinanden i forvejen, og stemningen var god under hele konkurrencen«.

Flere af landbrugsmaskinmekaniker-lærlingenes arbejdspladser var repræsenteret ved konkurrencen. Bl.a. var direktør hos Johannes Mertz, Christian Holst, kørt hele vejen fra Maribo til Aars for at bakke op om Daniel Højbjerg, der altså også endte med at vinde konkurrencen.

Nummer to blev Nicklas Elkjær fra Kragmann A/S, mens tredjepladsen gik til Mads Kristiansen fra Maskincenter Roskilde. Lasse Jensen fra Sjørup Group tog fjerdepladsen.

Faktaboks

DBL konkurrencen:

  • Fire udvalgte finalister blandt et felt af kandidater dyster i fire forskellige opgaver på tid. 
  • Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal, Erhvervsskolerne Aars og LandbrugsMedierne står bag DBL.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.