Dansk interesse for nyt rotorharvesæt
Rotorharvesæt fra Kverneland har været et pletskud på det danske marked.

En af de nyheder, som blev præsenteret under Agritechnica i Hannover i fjor, Kverneland e-drill Maxi Plus, har tilsyneladende ramt plet på det danske marked, måske fordi det er en liftophængt såmaskine, som byder på egenskaber, som man ellers finder i bugserede maskiner.

»Vi har solgt en del, og interessen er fortsat stor. E-drill Maxi Plus er en rotorharve-kombination med en dobbelt såsædsbeholder på 2.100 liter, som gør det muligt at så to afgrøder, korn/græs eller korn/gødning, ligesom de fleste bugserede løsninger kan«, siger produktchef hos Kverneland Jesper Svendsen, der tilføjer, at muligheden for at placere startgødning sammen med udsæden på en rotorharve-kombination er efterspurgt.

»Den liftophængte rotorharve løsning er en billigere løsning end en bugseret og desuden en mere brugervenlig løsning, end hvis der skulle kombineres med en fronttank«, siger Jesper Svendsen.

Ved at integrere gødningen i en 2.100 liters dobbeltbeholder på rotorharven opnås stor fleksibilitet i forhold til brugen af traktoren, som derved ikke behøver at have frontlift eller have monteret distributionsrør hen ad siden. Med en integreret løsning bliver det altså meget nemmere og hurtigere at frakoble såkombinationen, hvis traktoren skal benyttes til en anden opgave. Man får samme fleksibilitet i udbringningen som ved en bugseret løsning. Beholderen kan også bruges som en stor, når der ikke lægges gødning ud.

Faktaboks

Kverneland e-drill:

  • Kverneland e-drill Maxi Plus er standard Isobus og klar til GPS-styring samt gradueret tildeling ud fra markkort.
  • Tanken på 2.100 liter kan inddeles i 60:40, 70:30 eller som én stor tank.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.