Dansk interesse for speciel Lemken-harve
Lemken Koralin harven, der er tænkt som ukrudtsbekæmper, kan tiltrække både økologer og konventionelle.

En ganske særlig Lemken stubharve til øverlig bearbejdning kan efter de første udmeldinger dukke op på det danske marked til sommer. Det særlige ved harven Lemken Koralin er, at den er udstyret med både disce og gåsefodsskær. Den er nemlig tænkt som ukrudtsbekæmper.

Lemken Koralin 9 blev vist på Agritechnica i fjor. Det er en stor harve, der arbejder øverligt. Forrest er der en tallerkenharve med to rækker med 510 millimeter skiver, som arbejder helt øverligt eller ned til 10-12 centimeters dybde og sørger for at nedmulde halmen, og derefter følger to rækker med vingeskær, som tager ukrudtet. Det er også tanken, at den skal kunne nedmulde efterafgrøder. Harven er skabt ud fra en formening om, at man en dag måske ikke kan få roundup.

»Siden Agritechnica har jeg nok haft fem-seks henvendelser fra økologer om Lemken Koralin, og i hvert fald to af dem kunne godt være seriøse købere«, siger områdechef for Lemken Skandinavien, Nis Peter Albrechtsen.

Hvert skær har en arbejdsbredde på 35 centimeter og er symmetrisk placeret på tre buller med 30 centimeters afstand. Eksemplaret, der var udstillet på Agritechnica, havde en arbejdsbredde på 8,5 meter, men den kommer også i en 6,40 meter version og med et udvalg af pakkere og strigler. Hos Lemken forventer man på længere sigt at kunne tilbyde den i flere bredder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.