Deere lover 100 ton med én pct. spild
X9 skal slå konkurrenterne på kapacitet og kvalitet i færdigvaren. Men også frøavlere bør lægge mærke til den kommende supertærsker fra John Deere.

Den er klar til at komme i marken. Alligevel er der kun ganske få informationer om John Deeres nyeste mesterværk, der har været 10 år undervejs.

John Deere X9-mejetærskeren blev vist frem på Agritechnica sidste efterår, men uden den sædvanlige åbne tilgang til processerne under skærmene.

Sikkert er det dog, at det bliver en ægte rotor-maskine med dobbelte, langsliggende rotorer.

Og sikkert er det, at maskinen kommer til at bide skeer med de helt tunge drenge i branchen.

Deere hævder, at X9 kan høste 100 ton færdigvare i timen - og det med et spild på blot én pct.

Detalje i nyt skærebord

Hvordan John Deere har tænkt sig at gøre dette, bliver først offentliggjort, når maskinen bliver officielt lanceret i løbet af de kommende måneder. Deere hævder selv, at maskinen bl.a. vil få markedets største soldareal.

Foran maskinen vil John Deere montere et helt nyt sejlskærebord på 13,5 meter (45 fod), som på visse punkter kan være ganske interessant for frøavlere.

De tværgående gummibælter har små krydsformede forhøjninger, som er i stand til at fange især mindre frø. Med den simple, men smarte idé er John Deere overbevist om, at man kan reducere spildet fra skærebordet markant.

Naturligvis er et 45 fod skærebord langt i overkanten for mange frøavlere, men man kan håbe på, det nye sejlbord kommer i mindre udgaver også,

ikke mindst fordi John Deere slår fast, at den nuværende S-serie mejetærsker fortsætter i porteføljen.

Det nye skærebord er i øvrigt opdelt i to sektioner, som kan vinkle uafhængig af hinanden på hver side på mejetærskeren - lidt som en sprøjtebom.

Samtidig skal skærebordet være udviklet specielt til europæiske forhold og afgrøder.

Under 3,5 meter på vejen

De udvendige dimensioner for X9 bliver angivelig omtrent de samme som den nuværende S-serie.

X9 kommer med bælteundervogn og dæk i forskellige dimensioner, men ifølge John Deere vil maskinen kunne holde sig under 3,5 meters bredde, når den kører på landevejen.

Faktaboks

Fakta om X9-serien:

  • Lanceres officielt inden høsten 2020. Enkelte demomaskiner vil køre i høsten 2020.
  • Får dobbelte rotorer og markedets største soldareal.
  • Får kabine, der på komforten måler sig med den nye 8R.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.