Deere og Claas klar til at dele data

Nu kan du se data fra din Claas hos John Deere og omvendt. DataConnect er klar til at gå live. Andre partnere følger snart.

Sidste år præsenterede John Deere, Claas, 365Farmnet og CNH et nyt koncept ved navn DataConnect, der skal gøre det muligt at udveksle data uden at opleve problemer med kompabiliteten. Nu, et lille år senere, er tjenesten klar til at gå live - i første omgang med John Deere, Claas og 365Farmnet. ’Andre’ vil følge senere, oplyser parterne.

 

Basale informationer først

I første omgang starter DataConnect med at kunne udveksle data om nuværende maskinpositioner, tidligere positioner, brændstofniveau, maskinens hastighed og selve status for maskinen i marken. Senere kommer flere informationer til.

Brugeren vælger selv, hvilken digital platform der skal vise alle informationerne. Er man bedst kendt med myjohndeere.com, så kommer data fra Claas og 365Farmnet derind og vice versa. Det gælder også data fra finsnittere og mejetærskere.

Sky til sky koncept

DataConnect fungerer ved, at John Deere, Claas og 365Farmnet har hver sin online cloud-løsning. Ved at udvikle de korrekte APIer kan data, når det sendes på tværs af cloud-løsningerne, automatisk læses hos modparten.

DataConnect er et af to store projekter, der arbejder på at strømline data mellem mærkerne. En anden er AgriRouter, der bl.a. har Agco, CNH og Same Deutz-Fahr som partnere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.