Dengang var det marts og alt godt
Maskinproducenterne havde en flot vækstkurve frem til marts. Derefter er humøret faldet stødt.

De europæiske maskinproducenters vurdering af markedssituationen toppede i marts, og siden da er humøret faldet støt i de seneste fem målinger, som den europæiske brancheorgaisation Cema foretager blandt en række medlemsvirksomheder rundt omkring i Europa.

Ifølge seneste undersøgelse fra midten af marts er ordrerbeholdningerne stadig ganske høje.

For første gang siden 2016 tror hovedparten af de undersøgte virksomheder dog ikke længere, at ordrerne vil stige til et endnu højere niveau.

Virksomhederne fortæller også, at der i snit er ordrer til 3,3 måneders produktion i øjeblikket i Europa.

En række større europæiske markeder klarer sig stadig godt. Fra Frankrig forlyder det, at situationen er stabil. Omvendt er stemningen skiftet i Tyskland, mens producenterne i Holland og Skandinavien er blandt dem, som ser sortest på udviklingen i øjeblikket, oplyser Cema.

Producenter af udstyr til husdyrproducenter ser mest optimistisk på situationen, mens redskabsproducenter til markarbejdet i øjeblikket melder meget forskelligt tilbage.

Faktaboks

Business her og nu

  • Cema undersøger dagsformen hos maskinproducenterne på en række parametre som f.eks.:
  • Salget her og nu. 
  • Fremtidigt salg.
  • Udvikling i antal ordrer. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.