To, der står sammen
Et venskab fra drengeårene er blevet til et partnerskab i Midtals Maskinstation, som de to indehavere driver med stor enighed.

Det er jo noget, vi selv har valgt, og vi er her ikke, fordi vi skulle overtage en virksomhed fra et familiemedlem. At drive maskinstation er en livsstil, og det er det, vi gerne vil«.

Sådan lyder det som med én mund fra de to forholdsvis unge ejere af Midtals Maskinstation, Stefan Mærsk og Tommy Olesen. Og deres venskab er ikke af nyere dato, da de gik i Fynshav Skole sammen i 7. til 9. klasse, og de har holdt sammen lige siden. De er også begge landbrugsuddannede og driftsledere, Stefan Mærsk fra Bygholm Landbrugsskole og Tommy Olesen fra Gråsten Landbrugsskole.

»Vi har nok bare været heldige og har været på det rette sted på det rigtige tidspunkt«, funderer Stefan Mærsk, mens de to tænker tilbage til 2010, da Tommy arbejdede som driftsleder og Stefan på maskinstation.

»Vi vidste, at en lokal maskinstation ville afhænde forretningen, og vi kom til at snakke om det nytårsaften i 2010, hvor vi enedes om, at skulle vi gøre det, skulle vi gøre det sammen«, siger Tommy Olesen.

Så sådan blev det. De to overtog maskinstation og maskiner i 2011, i første omgang på lejebasis.

»Nej, vi havde ingen penge. Da vi overtog, var vores egenkapital 3.680 kroner pr. mand«, smiler Stefan Mærsk.

Men samme år købte de deres første nye maskine, en brugt ballepresser, og de fik mere og mere at lave.

»Og da vi så senere købte vores første Samson PG25, da begyndte kunderne at ringe«, siger Stefan Mærsk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.