Derfor rammer flere minilæssere 25 hk

Ved at tilbyde den rigtige effekt undgår producenter nye emissionskrav og dermed også fordyrende partikelfiltre.

Schäffer gør det. JCB gør det. Weidemann gør det - og der findes med garanti flere.

Alle tre er producenter af minilæssere, og de har det til fælles, at de i den seneste tid er kommet med modeller, der yder præcis 25 hestekræfter.

Årsagen er, at emissionskravene er langt strengere for motorer fra 26 hestekræfter og opefter, og derfor kan producenterne undgå partikelfiltre og anden fordyrende efterbehandlingsudstyr ved at holde sig på de 25 heste.

Tyske Schäffer lancerede i efteråret 2020 sin 2630 SLT, hvor SLT står for en smallere maskinbredde. Denne model yder 25 hestekræfter fra en trecylindret Kubota, og det samme gælder for Weidemanns nye Hoftrac 1390 med sin tre-cylindrede Yanmar. Her har Weidemann i princippet neddroslet maskinen, eftersom den også fås med en større motor på 45 og 54,5 hestekræfter. I så fald med et partikelfilter og en DOC-katalysator.

Også JCB doserer effekten rigtigt i sin JCB 403 minilæsser. Og vil du have flere kræfter har den engelske koncern lige lanceret en plus-variant med 50 heste i den samme maskine.

Mindre vedligehold

Men hvad får brugere ud af finten? Først og fremmest slipper de for ekstra vedligehold og fordyrende komponenter i form af partikelfiltre og katalysatorer.

Ligeledes skal partikelfiltre regenereres fra tid til anden, og selv om det sker automatisk, kan det være en tidskrævende proces, hvor maskinen, afhængig af mærke, skal holde stille op imod en time, hvor man ikke kan arbejde med den.

Det sker især, hvis man kun kører kort tid ad gangen.

Faktaboks

Kort om efterbehandling

  • Ved mange koldstarter og korte ture er der større belastning på efterbehandlingssystemet for at rense udstødningsgassen. 
  • De korte ture gør det sværere for partikelfiltre at regenerere under kørslen. Dermed kræver maskinen ofte tilstand for en tvungen rensning. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.