Det nye sort har vi prøvet før

Af Klaus Nissen, direktør Dansk Maskinhandlerforening.

Verden er i konstant udvikling, og det gælder også maskinbranchen. I de sidste par år har branchen i høj grad været præget af store og væsentlige omstruktureringer og nye strategier hos importørerne.

Alt dette har selvfølgelig stor betydning for maskinhandlerne. Selvom det umiddelbart kan virke som en voldsom udvikling, skal det ses i et positivt lys. Der er jo et behov for strukturudvikling i branchen, og ofte er det udefrakommende faktorer, der skal få en branche til at rykke sig. Det er positivt, at store og professionelle aktører har set lyset og vil ind i vores branche. Det kan bl.a. løse problematikken omkring en af de helt store udfordringer, nemlig generationsskifte.

De forskellige forretningsmodeller er ikke nødvendigvis hinandens modsætninger, og der er plads til forskellig tilgangsvinkel. Der tales i disse tider utroligt meget om »disruption« - det nye sort. Det handler dybest set om forandring, og forandringer er jo altid foregået i alle brancher. Forskellen til i dag er vel i bund og grund, at det går hurtigere, og at omstillingsparatheden skal være hurtigere.

Men når det nu bliver sagt, at der aldrig er sket så meget i branchen, som der gør lige nu, bl.a. med at importørerne går i detailleddet, ja - så skal vi lige huske, at mands minde er kort. Har vi virkelig allerede glemt DLAM, D-Center, Fiatagri-center etc.?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.