Direktør vendte skuden - nu går posten videre

HCP Nordic - som blandt andet importerer Deutz-Fahr til det nordiske marked - skifter ud på direktørposten i et generationsskifte.

Efter to år som adm. direktør for HCP Nordic - der blandt andet importerer Deutz-Fahr, Krone og Zetor - er der nu fundet en ny direktør.

For to år siden, da Jens Christian Hundahl fratrådte, gik Johan Prior Knock fra at være formand for HCP Nordics bestyrelse til at være adm. direktør. Det var meningen, at han blot i kort tid skulle have posten, indtil der var fundet en ny direktør.

I mellemtiden er selskabet begyndt at skabe overskud igen - efter at have haft underskud i 2013, 2014 og 2015, hvor firmaet også ekspanderede.

HCP er gået fra 12 forskellige produkter til at have fem.

»Det betyder, at salgsindsatsen og apparatet er blevet meget mere fokuseret«, siger Johan Prior Knock til LandbrugsAvisen.

Samtidig er der i dag 40 medarbejdere i Norden - mod knap 50 tidligere. Det er især de administrative funktioner, hvor der er reduceret. Andre led - i salgsorganisationen - er der til gengæld kommet flere medarbejdere.

Han mener selv, at en afgørende ændring har været, at der nu er mere gejst i organisationen.

»Vi har fået en anden organisation end for to år siden«, siger han.


Nordmand i chefstolen

Den nye direktør hedder Lars Wear, og har hidtil været salgsdirektør for Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Johan Prior Knock fortsætter i bestyrelsen.

»Vi har gennemført en række tiltag de seneste to år, som har styrket HCP, og der er sat andre tiltag i søen, som vi endnu ikke har set effekten af. Der er stadig meget, der skal gøres, og man kan altid diskutere timingen for et ledelsesskifte, men vi har nu sat en klar retning for HCP Nordic, som jeg sammen med den nye ledelse aktivt vil arbejde videre med i bestyrelsen«, fortæller Johan Prior Knock i en pressemeddelelse.

Det glæder Johan Prior Knock, at HCP Nordic har kunnet rekruttere internt.

»Lars er salgsminded og handlekraftig, og jeg er sikker på, at han har den helt rigtige profil til fortsat at udvikle HCP Nordic til en endnu mere markedsorienteret aktør på det nordiske marked«.
Lars Wear driver stadigvæk sin gård hjemme i Norge. Før han kom til HCP i 2008 arbejdede han bl.a. med Claas i Norge.

Faktaboks

HCP i tal

  • Omsætning: 266 mio. kr. 
  • Resultat før skat: 5 mio. kr. 
  • Ansatte: 40 
  • Markeder: Danmark, Norge og Finland
Kilde: Årsrapport 2016

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.