DM&E: Vær kritisk, når du bestiller gyllekørsel

DM&E giver sammen med konsulenter gode råd om skånsom gyllekørsel oven på den våde vinter. I år kan man med fordel tænke skånsomhed ind i ligningen.

Den våde vinter betyder, at mange gyllebeholdere er fyldt til kanten og i sig selv giver pres på gyllekørslen, så snart markerne er farbare. Det har fået DM&E til at udsende velmente råd, som bl.a. handler om at minimere strukturskader.

»Vær kritisk, når du bestiller gyllekørsel ved maskinstationen. Hvis ikke du er helt sikker på, at gyllevognen kan færdes på dine arealer, så sig til i god tid, så kapaciteten kan udnyttes andre steder, og du slipper for unødvendige strukturskader i din mark. Er du som landmand i tvivl om, hvad der er den rigtige strategi for dig, så rådfør dig med din planteavlskonsulent«, lyder det fra DM&E.

Både Søren Greve Olesen, chefkonsulent i LandboNord, Christian Hansen, teamleder i Sagro, og Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent for DM&E Agro, anbefaler, at man ser på de muligheder, der er for ens egen bedrift og kommer i dialog med maskinstationen.

»Det er måske netop i år, man skal overveje, om gyllen altid bare skal billigst ud, eller om det lige netop er i år, man skal tænke skånsomhed ind som en merværdi. Hos maskinstationerne findes der ofte flere muligheder. For eksempel selvkørende enheder med dogwalk, udskud på aksler, gylleudlæggere, syretildeling m.m. Måske er det netop i år en ganske fornuftig investering«, siger Kasper Kjær Jensen.

Faktaboks

Værd at overveje:

  • Kan jorden bære?
  • Spørg din konsulent.
  • Maskinstationer har flere muligheder som selvkørende enheder med dogwalk, gylleudlæggere, syretildeling m.v.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.