Dyb placering skal spare kvælstof

Rauch vil slutgødske majs og andre rækkeafgrøder med dybtliggende depot.

Hvad får man, hvis man kombinerer en handelsgødningsspreder med en dybdeharve? Svaret er Rauch Deepot.

Det er redskab fra den tyske specialist i handelsgødningsspredere, som gentænker måden at gødske majs og andre rækkeafgrøder på.

Den kraftige dybdeharve på Rauch Deepot 25.1 arbejder nemlig nede i 25 cm dybde og placerer her med en torpedoformet spids en streng af handelsgødning.

Hver gødningsstreng deles af to rækker, og placeringen bør ske som slutgødskning senest midt i juni og gerne før.

Det giver mening at tænke i et ’gødningsdepot’, fordi majsen først for alvor har brug for gødning, når blomstringen nærmer sig.

Men det kræver en teknik, hvor næringsstofferne kan deponeres sikkert og uden tab.

Flere fordele

Fordelen ved den dybe placering er ifølge Rauch, dels at planterødderne stimuleres til yderligere vækst i dybden, dels at tabet af de flygtige stoffer i gødningen er minimmalt ved at placere dem dybt

Ifølge Rauchs offentliggjorte udbyttetal kan mængden af kvælstof til majs reduceres med op til 20 procent, og alligevel kan der opnås et merudbytte på tre til fem procent i gennemsnit over flere år ved den dybe placering, sammenlignet med andre gødskningsteknikker.

Ifølge Rauchs observationer bliver majsen mere tørkeresistent og står grøn op til tre uger længere end majs uden dybdeplaceret gødning på grund af den dybere rodudvikling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.