Efter storopkøb: Samson kigger i flere lande
Samson er kommet langt mod ambitionen om at være ledende i Europa efter storopkøb i franske Pichon. Men der kan være mere under opsejling.

I sidste uge kom Samson Agro langt i ambtionen om at blive Europas ledende producent af gyllevogne og udbringsudstyr.

Med overtagelsen af den franske producent Pichon følger alene deres markedsandel på 50-60 pct. af det store franske marked samt placering på en række andre markeder med gyllevogne i en størrelse, som er lidt mindre end Samsons egne produkter til de helt store landmænd og maskinstationer.

Ifølge adm. direktør Lars Henriksen giver opkøbet i nærheden af en fordobling af Samsons omsætning på ca. 290 mio. kr.

Det behøver dog ikke være endestationen for den ambitiøse Viborg-virksomhed, som for nylig fik Christian Junker indsat som ny formand til at understøtte vækstambitionerne.

»Nu skal vi lige sluge denne her og få den på plads. Det, som står til troende, er, at vi vil etablere os som den ledende spiller på europæisk plan. Så kan man spørge, om det her er nok, eller skal der ske et skridt til. Rusland er stort animalsk producerende land. Spanien også. Jeg kan ikke give nogle ordentlige svar på, om det vil kræve organisk vækst eller yderligere opkøb«, siger Lars Henriksen.

Læs meget mere

om opkøbet i Frankrig og Samsons ambitioner på landbrugsavisen.dk/maskiner.

Faktaboks

Samson i opkøb

  • Har overtaget Frankrigs største producent af gyllevogne, Pichon. 
  • Samson har som ambition at være den ledende producent i Europa. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.