Eldrevet Avant arbejder op til 6 timer
Den nye eldrevne Avant E6 minilæsser kan arbejde op til 6 timer på en opladning.

Landbrugsavisen-Agritechnica

Avant demonstrerer den eldrevne E6 minilæsser på Agritechnica-standen. Til forskel fra den mindre E5, så har den nye E6 et lithium-ion batteri der ikke kun vejer småt 200 kilo mindre end de mere traditionelle syrebatterier. Det har også 30 procent mere kraft, og længere levetid. Maskinen kan alt efter arbejdets art køre i op til seks timer på en opladning, hvorefter den kun skal tilbringe en time med lader før den igen er fuldt opladet.

Avant bliver stærkere Torsdag 22. juni 2017 · 00:00

Avant E6 vejer 1.400 kilo og har en tippelast på 900 kilo og batteriet anslås en levetid på over 2.500 opladninger. I forhold til dieseldrift er den elektriske maskine cirka 30 procent dyrere i indkøb. Omvendt er man fri for vedligeholdelse under motorhjelmen. Det hele drives nemlig af to næsten lydløse elmotorer der hverken kræver kølerrengøring, rensning af luftfilter eller skift af olie.

Rettet 15. november kl. 11.23: Tidligere stod der, at Avant kører 2,5 timer pr. opladning. Den arbejder op til seks timer pr. opladning.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.