Endnu kortere snitlængde i ny Jumbo

Den nye Pöttinger Jumbo 8000 snitter meget kort. Der er samlet erfaringer til den nye vogn i Danmark sidste år.

Østrigske Pöttinger tager nu et ekstra skridt i udviklingen med præsentation af den nye Jumbo 8000 serie. Snitlængden på den nye type af snittervogne er ændret til 25 millimeter, hvilket angiveligt er den korteste snitlængde, der nogensinde er set uden at gå på kompromis med kapaciteten.

Indtil nu har den korteste snitlængde ifølge Pöttinger inden for snittervognssegmentet været 34 millimeter. Den nyudviklede transmission, rotor og snittersystem med 65 knive giver en optimeret snitlængde på blot 25 millimeter, hvilket er 30 procent kortere end tidligere kendt. Effektbehovet ved den korte snitlængde er blot øget med 15 procent.

Den nye Jumbo 8000 har allerede betrådt den danske jord. I sidste sæson har der således været en vogn ’skjult’ i Danmark, hvor der er samlet erfaringer og udviklet yderligere på vognen.

- Oplevelserne med vognen har været yderst positive. Ikke nok med den korte snitlængde, men vi har også oplevet en stor kapacitet med reduceret effektforbrug. Den nye transmission med power-belt og 3.500 Nm kobling giver mulighed for drift med lavet omdrejningstal og derved reduceret brændstofforbrug, siger Lars Andreasen, Pöttinger Danmark.

Den kortere snitlængde giver flere fordele. Håndtering og komprimering af materialet er nemmere, og det endelige resultat bliver bedre

- Når det kommer til efterspørgsel, har de danske landmænd og maskinstationer ofte efterspurgt en kortere snitlængde for snittervogne. Den nye Jumbo 8000 vil ligeledes være attraktiv for snitning af materiale til biogas, siger Lars Andreasen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.