Første 7S’er landet: »Vi er spændte«

Transmission, chassis og motor er som før. Alligevel forventer dansk importør sig meget af den nye MF 7S-serie.

Det var et skridt af dimensioner, da Massey Ferguson forrige år præsenterede sin spritnye MF 8S-serie med et nyt design og en særdeles markant kabine med nyt interiør og betjening.

I efteråret 2021 præsenterede Massey Ferguson så den mindre MF 7S-serie, og nu er det første eksemplar af serien kommet til Danmark, hvor den står hos Heden Maskinforretning på Fyn.

»Det er en MF 7S.190 Dyna-VT Exclusive og den første af en lang række enheder, vi har på vej hjem, og som kommer dryssende over de næste måneder«, fortæller Bo Moisen, produktspecialist hos Agco Danmark A/S, den danske importør af Massey Ferguson.

Trods den beslægtede navnebetegnelse og design med 8S er den mindre 7S ikke epokegørende på samme måde. Serien bygger videre på MF7700-serien, og derfor er transmission, motor, chassis og kabinen præcis som på forgængeren.

Til gengæld får 7S det nye armlænskonsol og joystick fra 8S-serien, og terminalen får også seneste software med flere funktioner og muligheden for en ekstra terminal i kabinen.

»Med opdateringen får vi nu også mulighed for at håndtere shape-filer i terminalen. Det har været et ønske fra dem, der eksempelvis tildeler gradueret gødning via markkort«, tilføjer Bo Moisen.

Prismæssigt attraktiv

MF 7S.210 er den største model i serien og overlapper med den mindste model 8S målt på effekten. Alligevel forventer Bo Moisen sig meget af 7S - præcis som med dens forgænger, der for år tilbage var den mest solgte traktormodel på det danske marked.

»Jeg forventer ikke, at en masse kunder nødvendigvis hopper til den større 8S, med mindre de har et behov for den. Prismæssigt er der et stykke vej mellem de to, for 8S-er bare en større dimensioneret traktor. Til langt de fleste opgaver på et traditionelt landbrug vil 7S fortsat være schweizerkniven, og vi er meget spændte på at se, hvordan traktoren kommer til at klare sig på det danske marked«, uddyber Bo Moisen.

Leveringstiden på 7S strækker sig p.t. til oktober 2022 på ordrespecifikke modeller. Dog kan 7S leveres allerede i slutningen af foråret, hvis man takker ja til en af de modeller, der allerede sat i bestilling.

Faktaboks

Fakta om MF 7S:

  • Fem modeller fra 155-210 hk. maks. eff. (170-220 inkl. boost).
  • Bygger videre fra MF7700 med samme chassis, transmission, kabine og motor.
  • Får betjening fra MF 8S i kabinen og opdateret terminal.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.