FarmBackup: 60 procent af brugerne er maskinstationer

Markedspladsen for markarbejde, FarmBackup, har 550 profiler. Ny app, som kan erstatte arbejdssedler, er på vej.

I princippet er det lige så enkelt, som hvis man på Facebook spørger, om man kan hyre en havemand med en havefræser. Og det er den enkelhed, som har medvirket til, at den danske online markedsplads for markarbejde, FarmBackup, er ved at udvikle sig til et mindre erhvervseventyr.

Første gang, man hørte navnet FarmBackup, var i 2015, og siden er konceptet udviklet yderligere af de to brødre, Søren og Anders Knudsen.

Søren Knudsen fortæller, at status lige nu er, at 550 landbrug og maskinstationer har oprettet en profil på FarmBackup, hvor de viser, hvad de kan tilbyde. Fordelingen er cirka 40 procent landbrug og 60 procent maskinstationer.

»På de 550 profiler er der sammenlagt lavet 1.615 opslag med forskellige former for markarbejde. Portalen dækker stort set alle former for markarbejde og ikke overraskende har kategorierne mejetærskning, såning og bigballepresning været meget populære«, siger Søren Knudsen.

»Det har også været interessant at se, hvordan folk med specialmaskiner såsom pilehøstere, selvkørende skårlæggere, rodfræsere og stensamlere har fået meget stor opmærksomhed på FarmBackup, da det har været maskiner, som tidligere kunne være svære at finde frem til«, siger han.

Nyt produkt på vej

Søren Knudsen mener, at brugerne opretter en profil på FarmBackup af tre grunde.

»For det første kan de få en online tilstedeværelse uden at bøvle med deres egen hjemmeside. For det andet har vi optimeret FarmBackup til Google, så deres FarmBackup-profiler også dukker op, hvis man søger i Google. Og endelig kræver det ingen særlige tekniske færdigheder at oprette og redigere en FarmBackup-profil. Og det hele kan klares fra mobilen«, siger Søren Knudsen.

Til januar kommer FarmBackup med et nyt produkt, FarmBackup Task, en app, som kan erstatte de fysiske arbejdssedler, som bliver brugt på maskinstationer og landbrug.

»Branchen har efterspurgt det, og vi kan se, at interessen er stor, da vi allerede nu har en venteliste på 50 virksomheder, som gerne vil i gang, når vi lancerer«, siger Søren Knudsen.

Fart på i Storbritannien

For fire måneder siden lancerede vi i FarmBackup i Storbritannien, og her er det gået rigtig stærkt med en vækstrate, der er fem gange højere end i Danmark.

»Vi har allerede 322 landbrug og maskinstationer, som har oprettet en profil derovre. En stor del er maskinstationer«, siger Søren Knudsen.

Faktaboks

5 ting, der er værd at vide om FarmBackup

  1. Oprettelse: Det er gratis at oprette en profil på FarmBackup. Den første maskine, man opretter, er gratis. Herefter skal man betale et abonnement.
  2. Synlighed: Brugerne kan få en online tilstedeværelse uden at bøvle med egen hjemmeside. Der kræves ikke nogen særlige tekniske færdigheder at oprette og redigere en FarmBackup-profil.
  3. Forsikring: Forsikring er et anliggende mellem udbyder og efterspørger og håndteres ikke af FarmBackup. 
  4. Betaling: Man bestemmer selv prisen på det, man tilbyder. Det håndteres ikke af FarmBackup.
  5. Nicher: FarmBackup er også et oplagt sted, hvis man søger specialmaskiner som pilehøstere, selvkørende skårlæggere, rodfræsere og stensamlere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.