Fem hjul under ny hollandsk nedfælder
Ploeger vil fylde op mod 25 kubikmeter i sin nye femhjulede gyllenedfælder.

For nogen tid siden kunne du i LandbrugsAvisen læse om den hollandske virksomhed Ploeger, der er gået ind på markedet for selvkørende gyllenedfældere med en trehjulet udgave på 16 kubikmeter.

Men Ploeger vil skridtet videre og viser på Agritechnica også tegningerne til en endnu større udgave af maskinen, der modsat lillebror får fem hjul fordelt på to aksler foruden det styrende, hydraulisk trukne forhjul.

»Maskinen får en tank på mellem 20 og 25 kubikmeter. Det er ikke helt fastlagt endnu«, fortæller Dorus van Esch, salgschef hos Ploeger.

Han forklarer, at tankstørrelsen inden for de 20-25 kubikmeter kun kommer til at betyde et par hundrede kg i egenvægt, fordi tanken er udført i et let komposit-materiale.

550 hestes Scania

Mens AT 4103 får 400 heste fra en femcylindret Scania, bliver AT 4105 understøttet af en lidt større sekscylindret udgave, der yder 550 hestekræfter - ligeledes fra Scania.

Begge modeller har en trinløs Eccom 5.0 transmission fra ZF og kommer også til at dele kabinedesign og betjening.

»Vi har forsøgt at lave det så let som muligt at køre maskinen. Når alt kommer til alt, skal den bare køre frem og tilbage i marken og nedfælde gylle«, tilføjer Dorus van Esch.

Den mindste model, AT 4103, bliver udstillet på Agritechnica i en salgsklar udgave. Den har i løbet af 2017 kørt i fem eksemplarer - alle som prototyper.

Faktaboks

Ploeger AT-serien

  • Kommer til at bestå af to modeller på hhv. 16 og 20-25 m3 tank.
  • CVT transmission og hydraulisk træk af forhjul.
  • Scania-motorer på hhv. 400 og 550 hk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.