Fendt One forfører med stor fleksibilitet

Der er hverken sparet på knapper eller skærme i Fendt One, der skal give chaufføren endnu mere fleksibilitet og overblik.

Fendt 300- og Fendt 700-serien er de to første serier med fremtidens brugerflade fra Fendt.

Fendt One er navnet, og vi har været en tur i marken med en Fendt 724 Vario Profi+ for at se nærmere på, hvordan Fendt One fungerer i praksis.

Udvendig skiller den nye generation 700-serie sig ikke synderlig meget ud fra de tidligere modeller. Du kan nærmest kun kende traktoren på LED-kørelysene, som er en ny feature.

Indenfor åbner der sig imidlertid en helt ny verden for dig som chauffør. Nye terminaler, nyt frontdisplay, et nyt armlænskonsol og et nyt kørehåndtag. Det er stort set alt, hvad man som chauffør gør brug af, der er ændret i Fendt One.

Højt niveau uanset variant

Fendt 700 kommer i fire forskellige varianter: Power, Power+, Profi og Profi+. Der er naturligvis forskel på varianterne, men betjeningsmæssigt er de meget lig hinanden.

Uanset variant har du altid det nye armlænskonsol med nyt kørehåndtag og den 12 tommer store Vario-terminal. Det gælder også for den nye skærm ved ratstammen.

Du har mulighed for at få en ekstra, tredje Vario-terminal i taget, men her er du nødt til at vælge en af de to Profi-varianter.

Stor individuel tilpasning

Fendt One skiller sig først og fremmest ud på layout af såvel kørehåndtag og armlæn som terminaler.

På armlænet er der belyste knapper i forskellige farver, og farvekoderne er, som vi kender dem fra tidligere: Eksempelvis orange for motor og transmission og blå for lift og hydraulik.

Du har enormt stor valgfrihed til at bytte rundt på, hvad du vil betjene med de forskellige kontakter. Det gælder både knapper og ’klaveret’. Selve kørehåndtaget er ændret væsenligt, så det er mere ergonomisk, men samtidig har flere knapper. Også her er der stor mulighed for at tilpasse betjeningen.

Der er dog begrænsninger i form af, at du ikke kan lægge liften ind i en orange knap eller betjene transmissionen fra en blå knap. Systemet begrænser dig inden for farvekoderne og deres betydning. Alle knapper har lysdioder, så du kan se, om de er aktiveret (grøn) eller låste (rød).

Ens logik på alle skærme

Vi har den ekstra 12 tommer terminal i taget på vores testtraktor. Skærmen er ikke bare en tom skal, som styres fra den anden terminal, så derfor kan du helt selv bestemme, hvad du vil have vist på den.

På den kan du eksempelvis have autostyringen liggende, mens du bruger terminalen på armlænet til et Isobus-redskab. Begge terminaler er naturligvis touch-følsomme, men du kan også styre dem via det ret avancerede multihjul på armlænet.

Den tredje skærm ved rattet er en ren infoskærm, så den er ikke touchfølsom, men du kan stadig vælge mellem en række skærmbilleder - dog ikke billedet med dine A-B linjer.

Den helt store fordel er, at alle tre skærme har samme arkitektur, så de er lettere at finde ud af, og du har oceaner af muligheder for at lave egne skærm-layouts.

Faktaboks

Stort skifte for Fendt og brugerne:

  • Med Fendt One sadler Fendt delvist om på brugerfladen. Noget er genkendeligt, men meget er helt nyt på Fendts fremtidige brugerflade for chauffører i koncernens traktorer. 
  • Fendt One blev lanceret forud for Agritechnica i 2019, og første traktorer med systemet er Fendt 300 og Fendt 700. Senere vil konceptet komme i andre serier, efterhånden som de opdateres. 
  • LandbrugsAvisen har kørt med en af de nye Fendt-modeller, venligst udlånt af TBS i Starup, og der er ingen tvivl om, at man som bruger lige skal vænne sig til det nye og ret så farvestråelende armlænskonsol og den nye opbygning af terminalerne, hvor man i visse menuer skal læse skærmen lidt anderledes end hidtil. Funktioner, tilpasninger og muligheder er der oceaner af i Fendt One. 

Detaljer om Fendt One:

  1. Lancering: Fendt One blev lanceret på Agritechnica i 2019. Fakta tal emneord GR: Terminaler: Op til tre terminaler plus ekstra tablet er muligt i traktoren.
  2. Belysning: Armlænskonsollet benytter forskellige farver på bagbelyste knapper afhængig af funktion.
  3. Layout: Er nyt i terminalerne, og du kan som bruger selv oprette og ændre brugerfladen.

Tekniske specifikationer Fendt 724 Vario Profi+:

  • Motor: Deutz 6,1 l. Stage V
  • Effekt: 237 hk. nom. (246 hk. maks.)
  • Transmission: Trinløs ML 180 Vario m. to områder
  • Hydraulik: LS pumpe, 152 l/min. - op til fem bagmonterede udtag og to frontm.
  • Løftekraft lift: 10.360 kg bag, 4.418 kg for
  • Egenvægt: 7,98 ton (14 ton till. totaltv.)
  • Akselafstand: 2,783 m.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.