At finde folk er kæmpe udfordring
Maskinstationerne udvikler sig i stadig mere professionel retning med stadig større virksomheder. Men rekrutteringen er blevet en kæmpe udfordring.

Som et spejl af udviklingen hos kunderne i landbruget og i øvrigt også hos leverandøerene er maskinstationerne i stigende grad velkonsoliderede virksomheder, der også har haft pæn vækst igennem årene.

Men der er et stort ’men’ midt i den gode udvikling.

Virksomhederne har en stigende udfordring, som også genkendes for brancherne omkring.

Hvor en dygtig traktorfører tidligere var flasket op med arbejdet hjemme på en gård, er den folkegruppe nu på hastig retur. Derfor hentes flere og flere uden for erhvervet.

»Den personalemæssige situation er en udfordring for vores medlemmer, i særdeleshed også for landbrugsmaskinstationerne. Ikke fordi de ikke er dygtige, dem vi har. Det er de. Men det er svært at se, hvorfra vi skal hente folkene fremover«, lyder erkendelsen hos branchedirektør Bent Juul Jørgensen.

I samarbejde med GSA arbejdes der derfor på at løfte niveauet og indsatsen på bl.a. uddannelsen som maskinfører.

Faktaboks

De ansatte:

  • Hver tredje medarbejder på maskinstationerne er faglærte landmænd.
  • Næststørste gruppe er ufaglærte, mens jordbrugsmaskinførere og 
mekanikere også er 
udbredte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.