Forfatter restaurerer selv en Bukh fra 1968
Ivan Laursen fra Samsø Landbrugsmuseum har solgt næsten hele oplaget af sin bog om Bukh-traktorer.

Ivan Laursen, forfatter og indehaver af Samsø Landbrugsmuseum, har nu efter næsten præcist et år solgt så godt som hele oplaget på 1.000 styk af sin bog »Bukh - Motorfabrikken og traktorerne«. Og nu er han meget passende gået i gang med restaureringen af en Bukh Jupiter fra 1968.

»Ja, oplaget er næsten solgt. Der er ikke planer om genoptryk, medmindre jeg kan samle bestillinger nok til, at det giver mening. Det var meningen, at jeg skulle have solgt bøger til nogle veteranarrangementer på Samsø her i foråret og sommeren, men det bliver jo af gode grunde ikke til noget. Arrangementerne er aflyst på grund af coronarestriktionerne«, siger Ivan Laursen.

Aflysningerne har gjort, at Ivan Laursen har fået tid i værkstedet.

»Jeg er i gang med at renovere en Bukh Jupiter fra 1968, der var delvist adskilt, da jeg købte den i november 2002. Alt det mekaniske er efterhånden lavet, så det næste er afrensning og maling. Normalt maler jeg ikke mine traktorer, da det kan slette historien fra et langt traktorliv. Det kan være forhandlerklistermærker eller steder, der er slidt blanke af, hvor folk normalt holder hænderne under kørsel eller ved ind- og udstigning på traktoren. Men den tidligere ejer var gået i gang med malearbejdet«, siger Ivan Laursen.

Ivan Laursen er opvokset med den danske traktor og har samlet informationer om Bukh, siden han var 10-11 år.

Faktaboks

Bogen om Bukh:

  • »Bukh - Motorfabrikken og traktorerne«.
  • Af forfatter og museumsindehaver Ivan Laursen.
  • Udgivet af Samsø Landbrugsmuseum.
  • Pris 398 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.