Forskellige jordtyper tager toppen af forårs-dramatik

Pludselig begyndte det at tørre, efter at det havde regnet og regnet og regnet. For nogle maskinstationer har det givet ekstrem forårstravlhed. Hos Erling Kjær ser det ud til, at arbejdet kan fordeles.

En gang i mellem ringer telefonen, fordi en traktor skal trækkes fri.

Men selv det hører til sjældenhederne, og selv om arbejdsdagene er lange på Erling Kjærs Maskinstation, kan man godt følge med.

»Vi sår, pløjer og kører gylle ud. Der er stadig store arealer, vi ikke kan køre på, fordi jorden er så forskellig i vores område. Nogle steder er der meget vådt, nogle steder er der helt tørt«, fortæller han.

Gyllen var i en lang periode en udfordring. Men de fleste steder er den situation også klaret.

»Nogle steder må vi køre ad flere omgange, fordi der ikke er jord nok til at fordele gyllen på. Men der er ingen af vores landmænd, der er i knibe længere«, lyder hans vurdering.

Klar til maskinhal

Samtidig med, at der er ved at komme gang i markarbejdet for alvor, er der også travlt hjemme på maskinstationen.

Her er en helt ny 3.000 kvadratmeter stor maskinhal med værkstedsafdeling ved at blive rejst. Stærkt tiltrængt. Værkstedet er for lille, og pladsen til maskiner for trang. Det sidste har ført til flere lejemål på andre gårde.

Samtidig er der sat gang i et glidende generationsskifte med to medarbejdere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.