Fra en enkelt Hanomag til en snes John Deere
Poul Højbjerg blev født ind i maskinstationen, der blev grundlagt i 1951.

Der er ifølge indehaver af Hvornum Maskinstation, Poul Højbjerg, en vis sandsynlighed for, at netop den gamle Hanomag-traktor, som i dag befinder sig i et lille nostalgisk afsnit på maskinstationen, er netop den Hanomag-traktor, som hans far lagde ud med i starten af 1950erne. Det skal i hvert fald undersøges.

Hvornum Maskinstation blev nemlig grundlagt tilbage i 1951 af Poul Højbjergs forældre, Birgit og Jørgen Højbjerg, fra adressen Løvelbro ved Bjerregrav.

De lagde ud med en Hanomag-traktor med plov, harve, sprøjte samt en staldgødningsspreder.

Et par år efter i 1953 solgtes alle effekter for at købe ejendommen på Houvej, som er Hvornum Maskinstations nuværende adresse.

»Efter en pause på ca. tre år, startede de igen med maskinstationsarbejde, der udviklede sig stille og roligt gennem årene, og den 1. januar 1980 solgte de en halvpart af maskinstationen til mig, og i den forbindelse blev der dannet et I/S-selskab. På det tidspunkt var der to faste medarbejdere plus lidt ekstra hjælp til sæsonarbejde«, fortæller Poul Højbjerg.

1980erne var en tid, hvor landbruget ændrede sig stærkt med større og større behov for maskinstationshjælp, så stationen voksede frem til 1994 til otte medarbejdere.

I 1994 købte Poul Højbjerg den sidste halvdel af maskinstationen. Siden har han drevet den sammen med sin kone Bente, som passer kontoret.

I dag har maskinstationen 15 medarbejdere fra forår til vinter, plus hjælp i sæsonen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.