Fransk Sky-såmaskine leveret
Rytter Maskiner har netop leveret en ny fransk Sky direkte såmaskine til Nordjylland.

Rytter Maskiner ved Randers, der kun har haft importen af de franske Sky-såmaskiner i et års tid, har netop leveret en ny Sky Easy Drill til en nordjysk kunde, Klitgaard Agro i Hals. Og det var en hurtig handel.

»Indtil for kort tid siden kendte jeg ikke kunden. Noget af det, der var vigtigt for ham var, at Sky har produceret såmaskiner i over 40 år, og så ville han have en direkte såmaskine med et højt skærtryk, da den skal så direkte i stiv jord. Og det kunne vi jo levere«, siger Bjarne Rytter, Rytter Maskiner.

Sky Easydrill er en direkte såmaskine, der arbejder med et skærtryk fra nul til 250 kg og derfor kan bruges i såvel pløjet jord som direkte i selv den stiveste lerjord. Med det høje skærtryk og den lille diameter kan man også skære igennem eksisterende afgrøder, så de formulder fra overfladen og giver læ til nye planter. Under gunstige forhold kan der dyrkes to afgrøder på samme mark, eller der kan opsamles kvælstof inden ny udsæd.

Sådybden er let at ændre ligesom gødningsplaceringen. Derefter bliver kun sårillen pakket, således at jorden mellem rillerne vil være løs, og eventuelt gammel afgrøde beskytter de nye spæde spirer.

På de luftassisterede maskiner bliver udsæd og gødning transporteret i hver sin ledning til hver sin fordeler, så der ikke sker en afblanding. Man kan let afblænde enkelte rækker. Hvis det ønskes, kan gødningskassen bruges til anden udsæd, og til de luftassisterede maskiner kan der leveres en græsfrøkasse til mindre mængder.

Faktaboks

Sky Easy Drill

  • Universalsåmaskine i arbejdsbredder fra tre til seks meter.
  • Tre tanke til udsæd/gødning.
  • Skærtryk 0-250 kg.
  • Arbejdshastighed 6-12 km/t.
  • Transporthjul med bremser er standard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.