Fransk stubkultivator nu i store bredder
Kuhn er gået et par størrelser op med de nye Optimer stubkultivatorer, der henvender sig til de store landbrug.

I såvel pløjefri som dyrkningssystemer, hvor der pløjes, er der stor opmærksomhed på stubbehandling. Ikke mindst er kapaciteten blevet en vigtig faktor for de stadig større landbrug, og til dem er franske Kuhn nu klar med den kraftige Optimer stubkultivator i to nye bredder.

Kuhn lancerer sine Optimer stubkultivatorer med individuelle diske i 9 og 12 meters arbejdsbredder, der med arbejdshastigheder på gennemsnitligt 15 kilometer i timen opnår kapaciteter op til 18 hektar i timen.

»Vi har tidligere haft den i 7,5 meters bredde, men nu får vi den i 9 og 12 meters udgaver. Også i Danmark er der et marked for redskaber af den kaliber«, siger produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen, Christian Korsholm, og tilføjer, at den også fås med lamelplanke til pløjet jord.

Begge versioner har 510 millimeter diske. Med stor arbejdsbredde og sektionsopdeling er den korrekte arbejdsdybde sikret gennem Kuhns Steady Control system. Ved hjælp af hydrauliske stempler og varierende tryk leveres den ønskede og præcise arbejdsdybde i hele arbejdsbredden.

Efter stubbens bearbejdning pakkes jorden igen ved hjælp af Kuhns soil-to-soil pakkevalse.

Den store maskine kan pakkes sammen i transportstilling fra traktorsædet og opfylder EU-regulativerne om maksimal tre meters bredde og fire meters højde.

Faktaboks

Kuhn Optimer:

  • Kuhn Optimer L 9000 og Optimer L 12000 er designet til store landbrug.
  • 510 millimeter diske.
  • Korrekt arbejdsdybde sikres gennem Kuhns særlige Steady Control system.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.