Fuld skrue på værkstederne

Arbejdsmængden hos maskinforretningerne er over normalen.

Mens coronaen sendte en masse mennesker hjem og arbejdstimerne nedad, har værkstederne, der holder landbrugets maskiner kørerende, haft ekstra travlt, lyder det i LandbrugsAvisens temperaturmåling i branchen.

René Bring-Larsen fra Karl Mertz’s værksted i Horreby på Falster er en af de montører, der har arbejdet lange dage simultant med coronakrisen.

»Jeg er primært på redskaberne og laver rigtig mange sprøjter. Der har bare været mange klargøringer og reparationer igennem hele foråret«, siger montøren, der forventer at skulle se mange flere maskiner hen over sommeren.

Adm. direktør Anders Hansen, Karl Mertz, opsummerer situationen hos maskinhandleren med fem afdelinger på Lolland, Falster og Sjælland.

»Der er nok at se til. Vi vipper folk rundt mellem de enkelte huse for at klare vores pukkel«, siger han og oplyser, at han gerne vil ansætte flere folk i tre af afdelingerne.

Hos Semler Agro er driftsdirektør Morten Krusborg også på udkig efter flere montører.

»Jeg må bare sige, at jeg er stolt over den indsats, folkene ude i spidsen har lagt. Der er virkelig blevet knoklet og lagt nogle timer. Vi skulle lige se corona an, men det har ikke haft effekt på os«, siger han.

Ansætter flere folk

Hos Dansk Maskinhandlerforening følger direktør Klaus Nissen udviklingen tæt hos medlemsvirksomhederne.

»Der er en meget, meget høj belægningsgrad over hele linjen. Beskæftigelsen er stigende. I april og maj begyndte man at hyre flere folk igen«, siger han og vurderer, at landbrugets indkøb af maskiner har været lidt tilbageholdende. Det smitter til gengæld positivt af på værkstedsdelen i branchen.

»Man ser lige tiden an, men det er nok tidens trend. Deres udgangspunkt er ikke forandret af coronaen. Til gengæld betyder det så, at der skal repareres noget mere af det gamle«, siger han.

Fra Traktorgården i Give melder indehaver Søren Kristensen om mange klargøringer af eksisterende maskiner.

»Det er alt muligt fra teleskoplæssere, gummigeder til minilæssere«, siger han.

På Falster gjorde René Bring-Larsen også en Kuhn Expo såmaskine klar til efterårssåning forleden. Dagene er sjældent ens.

»Kl. ni ringede en landmand på Møn. Et rør var knækket på bommen på hans Hardi, og så var det bare af sted«.

Og sommeren?

»Jeg holder aldrig sommerferie i den travle tid, men lægger den på et andet tidspunkt. Jeg er ikke normalt på høstmaskiner, men her giver jeg også et nap med«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.