Genåbnet forhandler skal vokse og sælge hver 10. Fendt
Både Fendt-mærket og Fendt-forhandleren TBS Maskinpower har fået forstærkninger. Det skal genere øget omsætning hos maskinforretningen ved Grindsted, der med stor tysk partner er i gang igen efter konkurs.

Det er med fornyede ambitioner fra Fendt-centret her i Starup, at der i øjeblikket lægges planer og strategi for fremtiden mellem ejer og direktør Jens Hansen og de nye tyske majoritetsejere Raiffeisen Waren.

Markedspositionen på 10 procent af markedet for Fendt traktorer i Danmark skal cementeres – og så skal omsætningen øges i takt med, at Fendt breder sig fra traktorerne og for alvor går full line ind med nye redskaber på det danske marked. I pipelinen er bl.a. Fendts store snitter Katana, der har kørt seks år på hjemmemarkedet i Tyskland, men i 2018 bliver en af de nye salgsvarer for maskinforretningen.

Hvor meget skal Fendts udrulning af maskiner genere i omsætning?

»Det må tiden vise. Men vi ønsker, at den skal vokse, og vi har fået dygtige folk med fra Brørup til at servicere. Det vil give et mersalg i sig selv«, siger Jens Hansen, da vi slår vejen forbi Starup for at høre om fremtidsplanerne hos landets mest omtalte Fendt-forhandler på det seneste.

Nyt TBS i gamle spor

Stenene ligger lige. Velrevne. De velkendte Fendt-logoer hænger, som de plejer. Svært at se, at den seneste måned har været omskiftelig for de ansatte og Jens Hansen.

Først begærede det gamle selskab med afdelinger i Toftlund, Brørup og her i Starup sig konkurs, hvorefter Starup-afdelingen blev købt op af Tysklands tredjestørste maskinforhandler med ham selv fortsættende som direktør og medejer.

Ifølge Jens Hansen kører maskinforhandleren i bund og grund videre, som den altid har gjort i den afdeling, som klarede sig i den bedste halvdel.

»Det er ikke et nyt TBS. Vi gør tingene, som vi plejer. Lige nu og her handler det om at konsolidere TBS Maskinpower som Danmarks bedste Fendt kompetencecenter«, siger han og afviser, at »det nye TBS« går efter at komme uden for sit geografiske kerneområde i 60 til 70 kilometers radius fra Starup.

»Nej, nu skal vi optimere her. Og har ingen planer om andet. Men det er jo umuligt at spå om fremtiden. Hvem havde troet, at en bilimportør og en grovvarehandel skulle indlede konsolideringen?« siger han.

Markedsudsigterne vurderes til at være positive.

»Selvfølgelig ser det bedre ud, men det har også regnet en del, og vores kunder bøvler med at få tingene i hus. Det spiller også ind«.

Faktaboks

Stor Fendt-forhandler

  • TBS Maskinpower sælger ca. 10 pct. af Fendt-traktorerne i Danmark fra Starup ved Grindsted
  • Ca. 29 ansatte 
  • 10 servicebiler 
  • Tysk hovedaktionær

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.