Gode erfaringer med irsk gylleudlægger

Efter tre år har Sdr. Farup Maskinstation & Entreprenør gode erfaringer med den irske traktormonterede gylleudlægger fra Mastek.

På nogle marker er det en rigtig god og helt oplagt idé. På andre marker er det lige det modsatte og måske helt umuligt - at anvende den traktormonterede irske Mastek gylleudlægger, som man på Sdr. Farup Maskinstation & Entreprenør nu har brugt i foreløbig tre sæsoner.

Sdr. Farup Maskinstation og Entreprenør er så vidt vides den eneste i Danmark, der anvender den irske traktormonterede slangeudlægger, og når maskinstationens indehaver Søren Andreasen investerede i den, var det for at kunne skåne kundernes marker og prøve noget nyt.

»Set-up’et med Mastek udlæggeren vejer jo kun 12 ton, og det lavere marktryk er noget, som efterspørges. Vi har været op mod 100 km væk med den«, siger Søren Andreasen.

Lavere marktryk

»Der er lidt opsætning forbundet med det, og slangerne kan være en udfordring på nogle marker. Måske er der en grøft, en vej eller en jernbane i vejen. Små marker duer heller ikke rigtig til det«, siger han.

Set-up’et går ud på, at en medarbejder med traktor og pumpe placeres ved landmandens gylletank. Derfra trækkes en to kilometers slange ud til marken. Og der kobles Mastek’en på, og så kører man i marken med den 400 meters slæbeslange på Mastek’en.

»Den store fordel er jo lavere marktryk og mindsket trafik på vejene, ligesom vi kan komme i marken tidligere, fordi det i kraft af den lavere vægt bliver lettere at køre på jorden, selv om det er vådt«, siger Søren Andreasen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.