Halm-boom øger interesse for nyt Kuhn-flagskib
Kuhns nye stolthed inden for bigballepressere, Kuhn LSB 1290iD, er den første af sin slags i Danmark. Den første kører på Djursland.

Presning af halm til halmværker i Danmark er en god forretning, og samtidig kommer der flere og flere biogasanlæg. Det har øget interessen for nyt materiel, blandt andet Kuhns presserprogram fra Geldrop fabrikken, herunder det nye flagskib inden for firkantballepressere, LSB 1290iD. Et eksemplar er netop sat i gang hos en kunde på Djursland.

I de seneste år har efterspørgslen efter 120 x 90 cm bigballer været stigende, blandt andet på grund af behovet for transport. Dertil har den nyeste teknologi gjort det muligt at øge vægten af 120 x 90 cm ballerne, så de er på niveau med 120 x 130 cm bigballerne. Og under transport er det muligt at læsse i tre lag frem for to. Det betyder, at et læs består af 36 styk i stedet for 24, og med omtrent samme vægt pr. balle bliver der fragtet mange flere ton.

»Kuhns flagskib laver 120 x 90 cm bigballer og er designet til at producere bigballer med 25 pct. højere densitet end konventionelle baller. Presseren er netop igangsat på Djursland i samarbejde med vores forhandler, HCP maskincenter i Randers, siger Robert Vemmelund, produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen.

Patenteret stempel

En væsentlig detalje ved LSB 1290 iD presseren er det patenterede Twinpact stempelsystem. For at opnå op til 25 procent højere densitet, kræver stemplet to gange højere kraft end en konventionel bigballepresser.

»Twinpact stemplet er opdelt i en nedre og øvre del. Trykket på ballen er opdelt i to trin, hvilket sikrer intelligent, effektiv ballekomprimering samtidig med, at høje spidsbelastninger af maskinen undgås. Trods de tungere baller er belastningen på maskinen stadig sammenlignelig med en konventionel ballepresser på 120 x 90

cm«, forklarer salgskonsulent hos Mi, Christian Korsholm.

Isobus-kompatibel

Ud over fordelene ved den forhøjede densitet er ballekanalen, drivlinjen og transmissionen opgraderet, hvilket betyder yderligere besparelser for ejeren. En 200 hestekræfter traktor er i stand til at producere plus 500 kg baller, hvilket resulterer i betydelige brændstofbesparelser. Presseren er Isobus-kompatibel.

Faktaboks

Kuhn LSB 1290iD

  • 230 cm stor pick-up.
  • Integralrotor med Hardox tænder.
  • Ballekanalen er 3,75 m og er kombineret med et trykstyringssystem med 6 cylindre,
  • Dobbelt knyttersystem.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.